woensdag 24 juli 2019

Palm overwinteren binnen

Photobucket Deze methode is natuurlijk enkel van toepassing voor de palmen die in pot gehouden worden. Hierbij krijgt de palm een plekje in een verwarmde serre of binnenshuis. Bij voorkeur blijft de temperatuur zo laag mogelijk maar natuurlijk nog altijd boven die minimumgrens. Het heeft immers totaal geen zin om een tropische palm buiten te laten overwinteren.


Door de regel geldt dat palmen die bestand zijn tot -3°C beter vlak voor de vorst binnengehaald worden voor een koele overwintering.

Voor de echte tropische soorten geldt zelfs een positieve minimum temperatuur.

Het groeipunt van een palm is gevoelig voor bacterie- en schimmelaantastingen. Schimmels krijgen een kans als het groeipunt beschadigd raakt. Daarom is beschermen en droog houden van het groeipunt gedurende de winter van belang.


Wilt u meer weten over: palmbomen in de winter ? Voorwaarde is dan wel dat de palm goed droog moet staan en de vorst natuurlijk niet te lang aan moet houden. Hebt u de palmboom in een bak staan, is het verstandig om de bak aan de binnenkant te bekleden met tempex of noppenfolie, of dit voor een vorstperiode .

Ook trachycarpus fortunei ( de meest winterharde palm ) heeft het met deze temperaturen zonder bescherming zeer moeilijk , de bladeren vriezen helemaal. De palmen en olijven die wij op Dinsdagavond voor middernacht nog naar binnen hebben geplaatst hadden geen schade opgelopen , de palmen en olijven die . De Phoenix en Washingtonia zijn winterhard tot -graden in de volle grond en tot -graden in een pot.

Als uw palm in de volle grond staat, raden wij u aan als volgt te werk voor . De meest zekere manier om deze toe te voegen is het veranderen van bemesting. Overzicht mininum temperaturen. Enkele palmsoorten kunnen in de Lage Landen overwinteren , gewoon buiten in de tuin uitgeplant. Van een Trachycarpus fortunei is geweten dat deze winterhard is tot -18°C, en een Chamaerops humilis tot -13°C. Toch zijn deze temperaturen slechts een aanwijzing.


Vorstbestendighei Palmsoort. C, Bismarckia nobilis, Kan geen vorst verdragen. Binnen als kuipplant overwinteren. C, Washingtonia robusta en W. Best als kuipplant overwinteren. Door uw palm nabij een muur op het zuiden (waar veel zon komt) te planten heeft u bij zonnige dagen voordeel doordat het gesteente warmte vasthoudt en afgeeft.


Slechts enkele palmsoorten doorstaan vriestemperaturen van min 15°C. Vooraleer we een palm buiten of in volle grond overwinteren moeten we eerst nagaan welke.

Bescherming tegen vorst en wind. Het water moet dus goed kunnen weglopen uit de pot, naar een onderschaal met lage rand ( binnen ) of gewoon weglopen zonder onderschaal ( buiten). Als de palm in een pot geplant is dan heeft u een goede beschutte plek nodig bij een milde temperatuur.


Ook de pot moet tegen vorst beschermd worden.

Langdurige vorst is schadelijk en kan tot het doodvriezen van jonge planten leiden. In de winter moet hij dus naar binnen. Dien ik de palm dan volledig in te pakken (zoals ik overal op internet heb gezien) of alleen een gedeelte. Mag ik zijn bladeren voorzichtig bij elkaar binden (schuur is niet zo groot) hoe vaak moet hij dan water krijgen?


Zoals jullie zien wil ik . U zult versteld staan over de hoeveelheid voedsel die een palm nodig heeft! Gebruik wat speciale palmkunstmest en meng daar gewone kunstmest (NPK 3-1- 2) door. Als u een beetje kalium om de stam strooit tijdens de herfst, helpt u de plant zich voor de winter gereed te maken. Waarschuwing: zorg ervoor dat de . Video instructie voor het bouwen van een eenvoudige maar effectieve winterbescherming voor de. Vooral bij warme dagen, als de palm buiten staat, is dagelijks een flinke scheut water nodig.


De grond mag niet uitdrogen in de zomer. Gedurende de winter is het juist beter om de grond droog te houden. Bij een standplaats binnen is het beter om gedurende de winter de grond licht vochtig te.


Dit voorkomt vorstschade. Er is maar één soort palm die echt goed bestand is tegen ons klimaat en dat is Trachycarpus fortunei en enkele ondersoorten of vormen zoals T. Deze laatste heeft bij strenge winters toch. De palmenfamilie (Palmae of Arecaceae: beide zijn toegestaan) is de enige familie in de orde Arecales. Er zijn vondsten van palmen van miljoen jaar oud. Hoewel er wel winterharde (voor Nederland en België) palmsoorten bestaan, komen de meeste soorten van . Als het kouder wordt, moeten kwetsbare planten tegen de vorst worden beschermd.


Met deze tips kun je vorstgevoelige planten beschermen tegen vorst. Indien in de volle grond geplant dan is inpakken noodzakelijk en u moet de palm dan voor de zekerheid ook bijverwarmen. De palmboom naar binnen halen of koel overwinteren indien gehouden in een kuip kan . In hun natuurlijke tropische omgeving staan palmen in een hoge luchtvochtigheid. Als de palm tijdens de zomermaanden buiten staat zal dit aspect geen probleem vormen. Het regent bij ons voldoende waardoor de luchtvochtigheid dan voldoende hoog is voor de palm.


Maar bij het binnen zetten tijdens de wintermaanden. Overwinteren Kotu met verblijf in een 2-sterren hotel inclusief ontbijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts