donderdag 11 juli 2019

Plantenbak vullen hydrokorrels

Gebruik bij het oppotten van planten altijd hydrokorrels. Dit voorkomt verdrinking en wortelrot. Hoe vul je een pot met hydrokorrels ? Het is best een kunst om een bloempot of -bak zo te vullen dat je er lang van kan genieten en dat het er ook nog eens mooi uitziet.


Vierkante plantenbakken.

Informatievideo over het inplanten van een plantenbak. Om de bloempot te vullen dient het drainagegat afgedekt te worden. Daarna moet er een laag hydrokorrels geplaatst worden. Vervolgens dient oude loszittende grond verwijderd te worden eveneens als rotte of afgestorven wortels van de plant.


Daarna kan de plant worden geplaatst in de pot en de rest van de ruimte . Sowieso niet helemaal met grond vullen , anders staan veel planten te nat voor hun gevoel :) Inderdaad. Het bubbeltjesplastic om te zorgen, dat als er teveel water in de pot zou staan, dat het water de pot niet kapot kan drukken, als het vriest, omdat water dan uitzet.

Afbeelding: Dcm Potgrond Aquaterra. Het is een potgrond met aangepaste voeding voor bloembakken met bloeiende planten, terrasplanten, hanging baskets, kamerplanten en alle soorten bloemen en sierplanten in potten en bakken. Deze potgrond bevat klei en Dcm Aquaperla-waterkristallen om voedingselementen en . Ik heb nooit eerder een terras of balkon gehad maar nu ben ik dan eindelijk de trotse bezitter van een plaatsje, betegeld (en dat moet ook zo blijven).


Eerst ga ik eens wat experimenteren met kleine eenjarige . Ga je de bloempot gebruiken voor planten die weinig diepte nodig hebben, dan kun je zelfs meer hydrokorrels toevoegen. Vraag in dat geval aan de verkoper van de plant tot welke diepte de plant moet kunnen . Ik heb een plantenbak van steigerhout laten maken. Pa Dickens legde op de bodem van plantenbakken altijd scherven van kapotte potten.


Heb je zware terraspotten van steen, dan kan het interessant zijn deze drainagelaag niet met zware kiezels op te vullen , maar op te vullen met piepschuim. Het piepschuim weegt bijna niets waardoor de pot nog goed te tillen is. Terraspotten op een balkon waar de draagkracht belangrijk is, kunnen op deze manier ook . Ik heb vandaag een aantal planten in potten geplaatst.


Onderaan een deel hydrokorrels gedaan. Verhoog de inzethoes indien nodig met een laag hydrokorrels. Plaats hierop de inzethoes zodat deze net tot onder de rand van de plantenbak komt.

Strooi eetlepels vaste voeding in de inzethoes (eetlepels bij kleine planten). Plaats de hydrocultuur plant en watermeter naast elkaar op de bodem van de inzethoes. Als laatste kunt u er eventueel voor kiezen om de grond af te dekken met een decoratieve laag zoals hydrokorrels , boomschors of een andere bodembedekker. Verplaats de bak na het vullen niet meer. Het gewicht van de hydrokorrels , grond en de plantenbak kunnen bij verplaatsing van de pot schade veroorzaken aan het . We willen natuurlijk dat de planten zo lang mogelijk meegaan.


Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid hydrokorrels in combinatie met potgrond gebruikt. Voordat je de pot gaat vullen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het afwateringsgat in de bodem niet verstopt kan raken. Om ervoor te zorgen dat je lang van je groene combi geniet, geven we je een handig overzicht waarin staat hoe je je plantenbak moet vullen met hydrokorrels en potgrond.


Onderin doet hij een laag hydrokorrels van. Stort eerst een laagje potscherven, grind of hydrokorrels. Water blijft hier tussen hangen, en teveel water wordt afgevoerd. Leuke potten om planten in te doen. Wat ik laatst had gezien waren plantenbakken die van steigerhout waren.


Op plantenbaksteigerhout. HOE EEN POT VULLEN - DCM STAPPENPLAN. Bedek de bodem van de pot met een laag DCM Hydrokorrels.


Een extra tip om te vermijden dat uw plantenwortels in een te natte potgrond staan is een laagje DCM Hydrokorrel onderaan in de pot te strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts