woensdag 31 juli 2019

Heideplanten verzorging

Heideplanten verzorgen en snoeien. Veel mensen denken dat een heidetuin onderhoudsarm is. In vergelijking met andere tuinen klopt dit ook.


Toch heeft een heideplant om mooi en vitaal te blijven snoei nodig. Dit gaat het makkelijkst met een heggeschaar, u topt als het ware de planten. Niet tot in het kale hout snoeien , .

Zoals de naam al doet vermoeden bloeit de zomerheide (Calluna vulgaris) gedurende de zomerperiode. Uiteraard bloeit de winterheide (Erica carnea en Erica x darleyensis) tijdens de winter. Hieronder vindt u een beschrijving van de verzorging. Mooie heideplanten kopen.


Welke soorten heide bloeien in de winter. Hoe en wanneer snoeien winter- en zomerheide. Met de juiste soorten en verzorging kun je het gehele jaar genieten van bloeiende heide.


Hierdoor zijn kleigronden eigenlijk niet geschikt om heideplanten te houden. Zowel winter- als zomerbloeiende soorten Heide planten.

Bladhouden sterk en langbloeiend. Voor zon en halfschaduw, als bodembedekking en lage haagjes. Standplaats en verzorging. Qua verzorging is het een heel makkelijk plantje. Winterheide gedijt goed in de volle . De verklaring hiervoor is, dat een wortelbacterie die in bepaalde grondsoorten huist, in symbiose leeft met de wortelharen van planten die behoren tot de heidekruidachtigen (Ericaceeën).


Een andere reden is, dat door het dichte bladerendek van bijvoorbeeld eiken, onvoldoende licht bij de zonminnende heideplanten kan . Maar ze kunnen ook heel leuk in een pot op terras of op het balkon. Deze robuuste tuinplant met kleine bloemetjes is een belangrijke nectarplant voor hommels en ook vlinders bezoeken de bloemetjes graag. Omschrijving: h br 30cm - Inheems - Zeer winterhard.


Ze vormen dikke tapijten tegen de grond. De kleur van de bloemen kan varieren van roo wit, roze, . De bloei vindt plaats in de winter en het vroege voorjaar. Ze zijn geschikt om grotere vakken mee aan te planten en zijn volledig winterhar het onderhoud is eenvoudig: meer informatie over het snoeien van heideplanten.


Calluna of dopheide staan garant voor spectaculaire bloem- en bladkleuren in TUINKRANTs TUIN Plantengids (tuingids) voor België en Nederland met o. Heidelandschappen stralen rust uit en fascineren de mens. Met Calluna Beauty Ladies Quattros in bakken, potten en perken creëert u schitterende contrasten. De plant kan zowel volle zon als half schaduw goed waarderen.

Bruine, uitgebloeide bloemetjes kunt u verwijderen door even uw hand door de plant te halen. Hoe meer licht, des te mooier het blad kleurt. Struikheide is van nature een overlever die met vrij weinig verzorging toe kan. Je hoeft dus geen plantenvoeding te geven.


In droge perioden wel water geven. Niettegenstaande gedijen ze het best op een grond met een hoge zuurgraad (pH ), dus een kalkvrije bodem. Groeien natuurlijkerwijze op een eerder arme gron alhoewel een aanvulling van turf of heidegrond aanzienlijk zal bijdragen tot een betere groei en bloei. Verzorging : weinig onderhoud - knippen na de bloei met . Kenmerken en verzorging. Dit plantje heeft groene houtachtige stengels waar zich veel kleine fijne bloempjes op vormen.


Erica gracilis heeft vele fijne bloempjes dicht op elkaar, waardoor de kleur nog beter uitkomt tijdens de bloei. Heide staat symbool voor onafhankelijkhei omdat de plant zich onder moeilijke omstandigheden kan handhaven. In de middeleeuwen werd hei gebruikt als brandstof, vulling voor matrassen of om kleurstof mee te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts