dinsdag 11 juni 2019

Vers eekhoorntjesbrood kopen

Eekhoorntjesbrood is ook wel bekend onder de Franse naam cèpes of de Italiaanse benaming porcini. Het is een eetbare paddenstoel uit de boletenfamilie. De paddenstoel heeft een verfijnde, beetje nootachtige smaak en wordt beschouwd als een echte delicatesse.


De hoed van de paddenstoel is bruin en het stevige . Nooit kopen die rotzooi! Dan de bereiding van deze heerlijke zwam.

Ik zou zeggen, houd het simpel. Mijn receptje moet je eens een keer proberen. Omelet met eekhoorntjesbrood. Kies mooie, gave en droge exemplaren die geen . Beschikbaar maar niet op voorraa Opvul Champignon (kg), 46 Paddestoelen, Gewicht per kilo.


Op voorraa Witte Champignon (250gr), 29 Paddestoelen, Per bakje. Kopen is nog altijd de beste oplossing. De grote cèpes liggen in dit seizoen met hopen in de groothandel.


Alleen in de Belgische winkels ziet men er niet zo vaak.

België is niet echt een paddenstoelenland. Ik betaalde veertig euro per kilo, maar met tweehonderd gram . Cèpes of Porcini of de Duitse naam Steinpilz. Het seizoen voor eekhoorntjesbrood loopt (in deze landen) van de vroege . Hoe weet ik met zekerheid dat ik eekhoorntjesbrood van goede kwaliteit koop?


Ik kocht onlangs op de markt (Leuven) vers eekhoorntjesbrood. Ik maakte Jeroens omelet. Ik adviseer daarom om dergelijke producten enkel te kopen in een zaak die een reputatie waar te maken heeft. Gedroogde Funghi Porcini van Castellino. Cèpes kun je wel het hele jaar door in gedroogde vorm kopen.


Je weekt deze cèpes eerst om ze daarna te verwerken. Je kunt van gedroogd eekhoorntjesbrood ook poeder maken. Met het poeder kun je beter doseren.


Het is perfect spul om een saus een smaakbeuk te geven. Professionele koks drogen verse , vaak . Wij hebben een paar blikken meegenomen uit. Uit blik heb ik nog nooit paddestoelen gegeten.


Naar eigen inzicht kunt u het gerecht aanvullen met bijvoorbeeld vers gebakken paddestoelen, geroosterde pompoen en Mediterrane kruiden.

Bereidingswijze: Kook de rijst minuten, tot al het vocht in de rijst is getrokken. Voor een zachtere korrel, minuten langer koken. Deze risotto heeft als basis Carnaroli rijst wat . Proef het echte Italië met deze ravioli gevuld met ricotta en porcini. Serveer bijvoorbeeld met gesmolten boter, tomatensaus, pesto, walnoot- of kaassaus. Bestrooi met geraspte kaas.


Wie vers , duur eekhoorntjesbrood koopt, moet goed opletten. Goede exemplaren zijn stevig maar niet droog, met een mooie witte steel. Koop ze niet als de onderkant van de hoed bruin of groen is.


Goede paddestoelen verspreiden een krachtige boslucht, en zo niet, dan smaken ze ook naar . Vers eekhoorntjesbrood is bijna niet te koop maar de gedroogde vind je bij de iets betere supermarkt of de delicatessewinkel. Heb vandaag dan mijn puree gemaakt met gedroogde black fungus in plaats van eekhoorntjesbrood , was ook wel lekker en s iets anders. Naast eekhoorntjesbrood en Cantharel is de champignon verre- weg de populairste paddestoel. Champignons worden in grote hoeveelheden gekweekt en vers en in pot en blik op de markt gebracht.


Het kweken gebeurt in het donker en daarom zijn ze bijzonder gevoelig voor licht. Als men ze in verlichte .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts