donderdag 6 juni 2019

Huismiddel tegen wolluis

Wie een huismiddeltje wil gebruiken kan het bekende zeep-mengsel maken: ml keukenolie en theelepel vloeibare zeep mengen met een kwart liter water. Van ellende eerst HG wolluis gebruikt. Nadat de hele fles geleegd was, probeerde ik n paar dagen later de witte nestjes ( ja, t zijn nestjes, gevuld met minstens 1luisjes!) weg te vegen met n natte doek, maar ze zaten vastgeplakt, t ging helemaal niet. Ik bleef ik wolluis tegenkomen , en nieuwe volle ronde witte nestjes.


De beukenbladluis is een parasiet die haar eitjes aflegt in het najaar op de jonge twijgen van uw beuken.

Nu zijn deze eieren volop aan het ontluiken. Door nu een behandeling uit te voeren kan u heel wat schade voorkomen. Hoi Bart, thee zetten van tabac, wat warm water erbij. Voor bladluis en dopluis werkt dit prima.


Of het ook voor wolluis werkt. Hij is bedekt met een witte melige afscheiding die bestaat uit onder andere wasdraden. De wolluis maakt deze laag aan voor bescherming tegen de elementen en natuurlijke vijanden, hierin beschermen zij ook hun eieren.

Bestrijding Oma`s hulp bij bladluis - Eco-Logisch. Koffie: De planten met koude koffie begieten helpt ook tegen bladluis. Er zijn ook aanbieders die een deel van bovenstaande natuurlijke middelen tegen bladluis, zoals knoflook en kruiden, hebben gecombineerd in een potje. Spuiten tegen bladluis met zelfgemaakt zeepwater-spiritus.


Een oud huismiddeltje tegen bladluizen is zeepwater-spiritus. Dit kunt u eenvoudig en goedkoop zelf maken. Doe in een emmertje gram ouderwetse groene of zachte zeep (geen moderne synthetische zeep!) en ongeveer ml spiritus. Voeg daar liter lauw . Kleine insecten met een witte poederlaag op houtige en groene plantendelen gevonden? Wolluis is waarschijnlijk de oorzaak.


We geven je graag tips hoe je van de plaagbeesten af kunt komen. Tegen een wespemplaag is dit een goed middel: vul een fles met een breede hals met suikerwater of gezoet bier. Alcohol of brandspiritus biedt hier een uitkomst. Zilvervisjes kan men overal tegenkomen , maar vooral op vochtige plekken.


U kunt ze lokken met bananenschil of rauwe aardappel.

Wat kan ik hier tegen doen ? Huismiddeltjes Planten met trips, wolluis , spint of luis kunnen worden afgesproeid met een vrij stevige straal lauwwarm water uit de handdouche. Vergeet de onderkant van de bladeren. Middelen op basis van paraffine-olie lossen het harde schild van wolluis , schildluis, dopluis en spint op.


Als je planten worden geteisterd door wolluis wil je ze graag kwijt. Dat kan zoals in dit filmpje, door mieren in te huren om die de wolluizen weg te laten halen… Maar dat duurt je misschien te lang, of de onderhandelingen met de mieren staan je niet aan. In elk geval kan je hieronder lezen hoe je die wolluizen (of dopluizen) . Tegen spint: besproei planten regelmatig met water, ook de onderkant van de bladeren. Helpt dit niet, dan heb je een aantal huismiddeltjes tot je beschikking.


Schildluis ecologisch bestrijden. Ze leven parasitair op planten, zuigen het sap en scheiden een voor de plant giftige,. Dopluis verdroogt als ze dood zijn en het is dus wel te zien of ze leven.


Dat zeg ik net Roos Terwan ;) Spiritus en groene zeep toch. Het is pas te zien als je ze van de plant af plukt en fijn wrijft of ze dood of levend zijn, en op het . Doel: tegen spint, bladluis en sommige soorten wolluis. Recept: De schil (alleen het gekleurde deel, niet de witte onderschil!) van citrusvruchten fijn snijden en enkele dagen in spiritus laten weken.


Zeven en met water gemengd spuiten. Zeepspiritus of zeepwater-spiritus is een milieuvriendelijk huismiddel als insecticide tegen bladluis, witte vlieg en spint op planten. Typisch wordt een samenstelling geadviseerd van zachte zeep en brandspiritus (ethanol) in water, d. Dit mengsel wordt dan met een plantenspuit. Weet iemand een remedie tegen wolluis ? Had orchidee uit een tuincentrum die blijkbaar wolluis had en die heeft nu alle planten ernaast besmet. Binnen gekomen met de ram.


Het gaat om ouessant schapen. Ik dacht eerst aan schapenluis, daarom behandelt met dectomax. Jeuk is niet weg, nog een keer kijken, lijkt het wolluis.


Hoelang leven beesten zonder schaap, ivm met wij ontsmetting?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts