maandag 3 juni 2019

Orchidee bladeren afknippen

Een orchidee bloeit enorm lang. Na de bloei kun je hem verzorgen. Knip de takjes terug net boven het. Mijn orchidee is uitgebloeid en aan deze steel hebben zich bladjes gevormd.


Dit is een nieuw plantje.

Als de wortels ongeveer 5cm zijn dan kunt u het plantje van de steel afknippen. Vervolgens kan het plantje gepoot worden in orchideeƫngrond. Als de bladeren van de orchidee van groen naar geel verschieten, is dit een teken dat de orchidee te licht staat. Als de orchidee op een te koude plek staat en de orchidee te veel of te weinig water krijgt, laat zij al haar bloemen vallen.


Als de steel is verdroog kunt u deze het best geheel afknippen. Wat de plant ook goed doet, is regelmatig extra orchideeƫnvoeding. Een Phalaenopsis kan ongeveer tot maanden bloeien, is uw plant uitgebloeid en de steel is nog groen dan kunt u hem boven het derde oog afknippen.

Zo leer je in een handige video hoe je de orchidee moet knippen en hoe je hem moet verpotten. Het is ook mogelijk de gehele tak weg te knippen , er kan dan vanuit een bladoksel een nieuwe tak groeien. Na zes maanden kan de orchidee weer bloeien. Zet de orchidee na het afknippen op een . Als je nog maar twee bladeren over hebt is het niet veel meer, maar zolang je plant gezond is, en dat zie je aan de wortels, moet je deze nooit afknippen.


Plaats eens een foto, dan kunnen we zien waarover het gaat. Snoeien van Phalaenopsis bloemstengels - Stel ze in de. Ook ik heb een vraag over de verzorging van mijn orchidee. Ik heb twee kleintjes van een echte kweker gekregen.


Toen de takken helemaal geel werden, heb ik ze helemaal bij het begin afgeknipt. Er zijn wel nieuwe bladeren gegroeid in tussen en . Vorig jaar mei hebben jullie mij geadviseerd en uitgelegd hoe het werkt met het snoeien van de orchidee en het is prachtig uitgekomen, de orchidee dus ook! Wachten tot er aan de stengel met bladeren meerdere wortels komen. Verwijder voorzichtig de oude potgrond tussen de wortels. Orchidee verpotten wortels snoeien.


Snoei de oude, uitgedroogde, beschadigde, zwarte of verrotte wortels.

Maak eveneens van de gelegenheid gebruik om verdorde en gele bladeren en uitgedroogde bloemstengels te verwijderen. Laat onbeschadigde bladeren intact, ongeacht hoeveel andere bladeren beschadigd zijn. De FAQ geeft antwoord op de meest gestelde vragen, van het verzorgen van uw orchidee tot aan de aandacht die Opti-flor besteedt aan het milieu. Indien de bladeren van de orchidee beginnen te hangen in deze perioden, vul het waterreservoir dan direct. Daarna knip ik de stengel cm.


Voor de rest hoef je niks te knippen. Als eens een blad zou vergelen laat het helemaal afsterven, en knip het daarna voorzichtig af. De cymbidium heeft lange, smalle bladeren. Snoeien, na de bloei afknippen : Het symbool is een potplant met een snoeischaar die de bloem afknipt.


Afgeknipte bladeren , scheuten of jonge takken. Al deze onderdelen van de plant voorzien een orchidee van voedsel en energie. Net als wortels moet je deze dus nooit afknippen ! Groeien er nieuwe bladeren en wortels aan de stengel van jouw orchidee ? Wacht totdat er een aantal bladeren aan de stengel zit en de plant drie tot vier luchtwortels heeft gemaakt. De orchidee is dan bezig met zichzelf te vermeerderen.


Snoeien: wanneer de stengel verkleurt, is dit een teken dat hij afsterft en kan je hem afknippen. Hieruit ontstaan nieuwe bladstengels. In deze video vindt je nog wat extra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts