maandag 17 juni 2019

Boktor voorkomen

Helaas is boktorbesmetting niet altijd te voorkomen. Een besmetting kun je in huis halen doordat een volwassen exemplaar van de boktor naar binnen vliegt en haar eitjes op het hout afzet. Aangezien houtaantastende insecten hun eitjes het liefst op onbehandeld hout . De Europese regering heeft u gelukkig al een handje geholpen bij het voorkomen van boktorren in huis.


Al het verpakkingshout dat de Europese Unie binnenkomt moet bijvoorbeeld ontschorst zijn, waardoor de kans op boktorren in het hout aanzienlijk afneemt.

Bent u toch nog bang om een boktor in huis te halen? Laat boktorren niet jouw hout uitkiezen, voorkom boktorren! Veel mensen komen pas heel laat achter de aanwezigheid van boktorren. Boktorren in het hout wil je niet. Vaak is het dan al te laat en moet het hout verbrand worden.


Deze beschermt het hout tegen water en maakt het hout niet vatbaar voor schimmels en houtaantastende instecten als de boktor. Er zijn verschillende hout sealers op de markt.

In oude gebouwen moet de boktor als een gevaar worden gezien. Ook kunstwerken, tuinhuisjes, kasten en andere houten voorwerpen worden aangevreten, naaldhoutsoorten als vuren en. Overlast door boktor voorkomen met de praktische tips van Wijdema Ongediertespecialisten. Voorkom met onze tips dat uw hout schade oploopt! Dit kun je voorkomen door te lakken, beitsen, vernissen of verven.


Zet daarnaast alle vloeren in de boenwas of zorg dat deze ook gebeitst of gelakt worden. De specialist rondom boktor bestrijding staat voor u klaar. Bel direct om ergere schade aan uw huis of bedrijfspand te voorkomen. Om overlast van de boktor te voorkomen is het verstandig om loofhout of verduurzaamd naaldhout te gebruiken.


Naaldhout moet vooraf goed gecontroleerd worden op aanwezigheid van boktor en vervolgens goed schilderen of lakken, zodat er geen eitjes op het houtoppervlak gelegd kunnen worden. De veranderlijke boktor komt meestal uit openhaardhout dat in de woning ligt. Deze boktor kan niet de meubels in uw woning aantasten.


Houtworm herkennen, bestrijden en voorkomen Houtworm overleeft het beste op onbehandeld hout. De gaatjes zijn niet groter dan een millimeter. Grotere gaatjes in het hout worden veroorzaakt door boktorren of grote .

Enkele tevreden klanten waren u al voor en voorkomen door deze behandeling dat hout vervangen moet worden omdat het te erg aangetast zal worden door houtworm. Neem contact op voor de mogelijkheden of een afspraak. Ook is het mogelijk om hout preventief te behandelen.


Voordat dit kan, moet eerst het hout alle benodigde bewerkingen hebben ondergaan, zoals boren, kepen, enzovoort. Als dit is gebeur dien je het middel toe te passen door middel van dompelen, drenken of vacuümmethoden. Als er nog geen larven in het hout aanwezig zijn, kan men het hout beschermen tegen aantasting door deze te behandelen met verf, beits of lak. Besmetting met houtwormen voorkomen is bovendien veiliger en goedkoper dan. Het voorkomen van boktor.


Aziatische boktorren komen oorspronkelijk voor in China en Korea. Deze insecten veroorzaken veel schade aan loofbomen. Door toenemend handelsverkeer neemt het risico toe dat de kever zich hier gaat vestigen.


Als u wilt voorkomen dat boktorren tot overlast leiden in en rondom uw woning, dan is het raadzaam om loofhout of verduurzaamd naaldhout te gebruiken. Tevens is het van belang dat u naaldhout goed controleert op de aanwezigheid van boktorren, voordat u gaat . Doordat uitvlieggaten van deze boktor op tijd werden gemel is een ramp in de groene sector voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts