vrijdag 29 maart 2019

Balkon kindveilig

Lees onze tips voor een mooi en groen balkon waar je kinderen veilig kunnen spelen en genieten van de buitenlucht. Het is simpel en kost amper moeite. Het balkon veilig maken voor baby.


Een DIY met leuke ideeën, maar zonder zagen, boren of schroeven! Beschermt tegen ongelukken en voorkomt dat uw kind dingen naar beneden gooit wanneer hij of zij op het balkon aan het spelen is. Ook erg praktisch om gevaarlijke trapopeningen of balustrades op een eenvoudige manier kindveilig te maken.

Het weerbestendige fijnmazige net is gemakkelijk aan de balustrade te. Dit veiligheidsnet beschermt tegen ongelukken en voorkomt dat het kind dingen naar beneden zou kunnen gooien wanneer hij of zij op het balkon aan het spelen is. Ook verminderd het gevaar van het hoofd klemmen tussen ruimtes. Elk jaar vallen er 1kinderen uit een raam.


De oplossing: plaats raambeveiliging! Wie heeft er tips voor een kindveilig balkon ? En dan bedoel ik met name het hekwerk zeg maar vanaf onder de geleuf. Meer ideeën over Kinderveilighei De baby ontwikkeling grafiek en Baby-benodigheden.

Mijn balustrade op mijn balkon is best laag. Ik heb een peuter van jaar en vind dit best eng. Natuurlijk let ik op maar toch wil ik het hoger afzetten.


Ook als jij even met die andere bengel bezig bent. Een stopcontact- of hoekbeschermer en een raamsper is zo geplaatst. Zo kan je ongelukjes voorkomen.


Ben je IKEA FAMILY lid dan ben je extra voordelig uit: veiligheid hoeft dus niet duur te zijn. Met enkele maatregelen zorg je ervoor dat je kind veilig op het balkon kan spelen. Blijf altijd bij je kind in de buurt. Voorkom dat hij of zij ongezien het balkon op kan, door de balkondeur altijd gesloten te houden en de klink omhoog te zetten.


Gebruik eventueel een stevige, afsluitbare hordeur. Ruim glazen plantenkasjes en . Maak je tuin kindveilig en let ook op of speeltuintjes in de buurt een goede plek zijn voor je kind om te spelen. Heb je geen tuin, maar een balkon waar je kind vaak speelt? Let dan op het volgende: De afstand tussen de spijlen van het balkon mag niet meer zijn dan centimeter. Is de afstand tussen de . Als je vanuit je slaapkamer bijvoorbeeld via een balkon kan weg komen, heb je dit niet nodig.


Kindveilig huis, bijvoorbeeld.

Je wilt dat je kind zich veilig voelt bij jou in huis. Maar het moet niet alleen veilig zijn omdat het er vertrouwd is, het moet ook veilig zijn doordat je voorkomt dat er een gevaar dreigt voor je kind. Hieronder een eenvoudige checklist van de belangrijkste punten per ruimte in je huis die een gevaar kunnen opleveren.


Een kind kan er dan niet tussendoor glippen of met het hoofd klem komen te zitten. Als de afstand groter is kan plexiglas, een houten plaat, groene dichte haag of een doek door de spijlen heen gevlochten voor bescherming zorgen. Handige checklist met tips voor het kindveilig maken van je huis. Had je al gedacht aan kindveilige raambekleding?


Of het verankeren van dat ene ladekastje? Zet ook geen opstapjes , stoelen of andere objecten op balkon waar je kind op kan klimmen. Gedetailleerde omschrijving: Graag zou ik mijn balkon veilig maken zodat de kinderen er kunnen spelen. Bij het veilig maken denk ik niet aan het spannen van een net of zeil voor de spijlen.


Dit heb ik al geprobeerd en werkt helaas niet. Er zou dus een soort van constructie voor de spijlen geplaatst moeten . Tips voor een kindveilig huis. Kinderen houden van ontdekken, maar kennen nog geen gevaren.


Daarom is het heel belangrijk dat je huis veilig is voor je kind. Weten hoe je je huis veilig kan maken voor je kind? We geven je praktische tips!


Maak je balkon , ballustrade of trapleuning kindveilig met dit net van fijnmazig, 1 duurzaam polyester.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts