donderdag 7 maart 2019

Parrotia persica leiboom snoeien

De boom of struik laat zich goed snoeien en dit kan het gehele jaar. Bij een Parrotia als leiboom knipt u de takken ieder jaar iets terug. Dit kan door de boom met . Prachtige boom, ook voor de kleine tuin, met een mooie grijs-bruine stam waarvan de schors bij volwassen bomen afbladdert.


Het jong glanzend groene blad heeft een rood randje.

Het blad verkleurt op briljante wijze in de herfst. Parrotia verdraagt goed de snoei daarom zit hij ook in ons assortiment van lei en parasolbomen. Leiparrotia behoort tot de leibomen met opmerkelijke kleuren. Ook de stam is zeer decoratief. Verkrijgbaar in meerdere modellen.


Kies een moment in het najaar voor het snoeien van de boom, als dat ook werkelijk nodig is. Parrotia´s laten zich slecht verplanten en de groeiwijze wordt pas duidelijk als ze zo´n drie à vier jaar oud zijn. Perzische parrotia, Perzisch ijzerhout).

Plant ze bij voorkeur ergens waar de vorm er niet toe doet. De afhangende takken van de . Het zou beter zijn als u de boom op zijn gemak laat groeien. Wanneer u er toch voor kiest om de boom te snoeien , moet u zeer voorzichtig zijn.


Een verkeerd onderhoud kan namelijk slechte gevolgen met zich meebrengen voor de boom. Een echte verkiezing met een aantal deelnemers: boomkwekers die een boom selecteerden voor de titel, en men kon via internet stemmen op zijn eigen voorkeur. Uiteindelijk bleven er drie kandi- daten over, die hun inzending mochten presen-. Frequentie van snoeien Minimale snoei nodig enkel indien echt nodig, onderhoudsarme plant Wanneer snoeien Snoeien in de later winter of prille lente , verwijderen van . Tuinplantencentrum Jacobs Venlo B. Populaire zoekopdrachten. Snoei een leiboom in de winterperiode.


Ze zijn heel geschikt voor kleine tuinen, geven hoogte aan het ontwerp en vormen een natuurlijk zonnescherm. Bomen zijn onderhoudsarm. Bij de aanleg van onze tuin hebben wij heel wat bomen aangeplant.


Achteraan (zuid) zitten we met liquidambar leibomen , dan nog een pruimenboom die verplant is 5j geleden. Boomkwekerij Bressers is het adres voor een indrukwekkend assortiment dakbomen en leibomen , geteeld met respect voor natuur.

Wij telen onze dakbomen en leibomen op rijke zandgrond die we vruchtbaar houden met compost en organische mest. Leibomen snoeien doe je bij voorkeur in de winter. Beste Pieter, Persisch ijzerhout (Parrotia) mag je niet in het voorjaar snoeien.


Deze is geel rood purper. Belangrijkste sierwaarde is de. Ook mooi als exclusieve leiboom en laat zich dus ook goed snoeien.


Bij oudere bomen laat de schors in platen los wat bijzonder decoratief kan zijn. Sjaak is voorzitter van de PR (public relations). Indien de groei ruimte na verloop van jaren beperkter wordt, kunnen takken uit de boom worden verwijder snoei zodanig dat er geen gaten vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts