dinsdag 26 maart 2019

Kerstboom verplanten

Ooit moet iemand bedacht hebben dat je dubbel lol kunt hebben van een kerstboom. Eerst in de huiskamer, met slingers en lampjes, daarna in de tuin. Maar om hem in de tuin te kunnen zetten moet je er wel eentje hebben met wortels. Vandaar dat we vandaag de dag de keus hebben uit bomen met of . Verwijder de pot en het gaasnet van de kluit.


Let er hierbij op dat je de wortels niet beschadigd.

Maak een diep en groot plantgat op een geschikte plek in de tuin. Ongeveer anderhalf maal de diameter van de kluit is aan te raden. Maak de grond rondom het plantgat goed los. Tot welke maat is een kerstboom nog goed te verplanten ? Over het algemeen is het zo dat hoe kleiner de boom, hoe groter de kans dat de boom aanslaat.


Bijna alle soorten kerstbomen zijn zogenaamde vlakwortelaars Dit betekend dat de wortels vaak niet diep maar wel erg breed wortels maken. Als u een kerstboom in. Wanneer je van plan bent om de kerstboom na de feestdagen in de tuin te zetten, dan kan je de kerstboom met kluit het beste meteen in een grotere pot zetten met nieuwe grond.

HIER kan je alles lezen over hoe je een kerstboom kan verplanten. Het komt erop neer dat je een mengsel van gelijke delen . Ik heb vorige kerst mijn kerstboom kunnen overhouden! Hij doet het nog steeds prima en ik denk dus dat ik hem volgende kerst terug kan binnen halen. Beste mensen,Zoals velen hebben wij bij ons thuis ook een gezellige kerstboom gezet. Wij hebben deze keer geopteerd voor een Nordmann kerstboom met kluit.


Dan gebruik je de kerstboom voor de . Ben je het beu om elke winter een kerstboom van de winkel of markt naar je huis te sleuren? Dan is er een goedkope en efficiĆ«nte oplossing: plant je oude kerstboom in je tuin en recycleer hem het volgende jaar gewoon opnieuw! Wij vertellen je hoe dat het best aanpakt.


Een kerstboom mag met de feestdagen niet missen. Deze kerstboom -tips zorgen dat je optimaal kunt genieten van je boom. De beste kerstboom tips!


De kans dat de kerstboom het in de tuin overleeft wordt aanzienlijk groter als je de juiste voedingsstof gebruikt. Zolang de vorst niet in de grond zit kan de boom verplant worden. Het verplanten van bomen van de ene naar een andere locatie is een grote operatie waarvan de meeste bomen traag herstellen. Hoe zorgvuldig het verplaatsen ook wordt uitgevoer dit resulteert altijd in het vernietigen van een groot deel .

De kerstboomkweek heeft ook voordelen : de sparren groeien op rotsige terreinen die anders niet gebruikt kunnen worden. Wat doet u best na de kerstperiode met uw kerstboom ? Ook tussen kerstbomen met wortelkluit bestaan markante kwaliteitsverschillen: Optie 1: de boom is opgekweekt zonder deze regelmatig te verplanten. Vervolgens is de boom uitgegraven en in een plastic plantenpot geduwd.


Het resultaat is afgehakte, vingerdikke wortels. Ze steken vaak zelfs de pot uit. De juiste verzorging van kerstbomen in potten. Het leven van een kerstboom in pot is meestal maar van korte duur. Ten laatste op januari, op het feest van de drie koningen, belandt hij net zoals vele soortgenoten achterin de tuin op de composthoop.


Wat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, is het planten van de kerstboom in de tuin. Let er dan wel op dat je een spar aanschaft met grote, complete kluit. Ook nog een dingetje: een spar blijft met de juiste verzorging en een beetje liefde doorgroeien. Wees je er dus bewust van dat hij . Het succes van het uitplanten van een kerstboom in de tuin is, is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de kerstboom en de verzorging ervan.


De meeste kluiten aan de boom zijn de naam kluit niet waard. Er zitten nog wat afgerukte wortels aan de stam. Deze boom kost wat meer maar hij droogt minder snel uit. Je kunt de boom na de Kerst in de tuin planten.


Zo heb je het jaar erop een iets grotere Kerstboom. Dat is duurzamer en je hebt de boom lekker dichtbij huis. Over duurzaamheid gesproken: hoe weeg je de aanschaf van een huurboom af tegen de transportkosten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts