dinsdag 19 maart 2019

Levensduur oranje gasslang

Er zijn soorten slangen: een oranje gasslang en een zwarte gasslang. De oranje slang is voor gasflessen gevuld met propaan of butaan. De zwarte gasslang is alleen bedoeld voor een butaan gasfles. Overigens zijn de meeste gasflessen in Nederland gevuld met propaan.


Maar heel weinig gasflessen worden vandaag . Alleen de fabrikant bepaalt hoe lang het veilig is om een gasslang te gebruiken.

Diezelfde fabrikant gaat er daarbij wel vanuit dat de slangen regelmatig worden gecontroleerd. Om eigenaren van caravans en campers wat meer bewust te maken van de levensduur van gasslangen hangt het Duitse en veel . In geen enkel wettelijk voorschrift of industrienorm is de levensduur van de gasslang bepaalt. Nadat de gasslang overeenkomstig de industrienorm is gefabriceerd en op basis van normen is gemonteer moet deze gedurende de . Toon onderwerp - Levensduur gasslang ? De levensduur van de gasdrukregelaar en de gasslang zijn niet wettelijk geregeld. De BOVAG adviseert om een gasdrukregelaar (met afblaasventiel) na jaar te vervangen.


Wat betekent deze en wanneer moet ik de gasslang vervangen? Bij verkoop aan de meter moet je er steeds op letten dat de gasslang niet langer is dan meter.

Om veiligheidsredenen mag je de zwarte gasslang nooit langer gebruiken dan jaar. De kans dat de gasslang na deze periode poreus is geworden, . EPDM rubber gaat langer mee dan NBR en de kleur van de slang is enkel als gemak te zien zodat een leek weet dat een oranje slang bij een gasfles hoort. Wij gebruiken al jaren een groene slang die bij ons in de . Spanje dagelijks de meter lange slang voor de schottelbraai. Wanneer moet een gasslang worden vervangen en wanneer een drukregelaar?


Er is wettelijk niets over geregeld. Het ANWB-advies is om oranje propaanslangen elke vier à vijf jaar te vervangen en de zwarte butaanslangen elke twee jaar. Tussentijds moet je wel regelmatig controleren op beschadigingen en scheurtjes. Vervang tijdig de gasslang van uw fornuis! Wist u dat de meeste fornuizen zijn aangesloten op het gasnet met behulp van een rubberen gasslang ? Doordat de gasslang meestal is weggewerkt achter een fornuis, waar de temperatuur van o ruimschoots wordt overschreden, treden er verouderingsverschijnselen op.


Hoewel er geen wettelijk voorschrift bestaat, geeft de fabrikant van de oranje gasslang tegenwoordig een maximaal houdbaarheidsjaar aan. Houd bij het aansluiten de gasslang altijd zo kort mogelijk om drukverlies te voorkomen. Ook voor gasregelaars geldt geen wettelijk voorschrift voor de levensduur.


Gas leidingen van koper en gasslangen van PVC en Gummi - winter bestendig en levens lang vind u op deze pagina. Wij persen ook gas slangen op maat. De prijs van de pvc gasslang is € 2. C, Eveneens oranje slang.

De gasslang is daardoor een essentieel onderdeel en wordt gecontroleerd tijdens de BOVAG- onderhoudsbeurt. Het advies van BOVAG en. Op de gasslang staat het jaartal van productie vermeld. De meest gebruikte slangen zijn de bekende oranje of rode slangen (maar soms ook andere kleuren). De keuring hiervan is in praktijk veelal slecht geregel sommige fabrikanten beperken zich tot wat tests in eigen fabriek en verder niet.


Plaats het gas product steeds evenwijdig zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing. Veilig gebruik van gasproducten:. Zorg ervoor dat de brander of gaskachel steeds stevig opgesteld staat op niet brandbaar materiaal.


Indien je de brander op een houten tafel plaatst zorg dan voor een niet brandbaar tussenschot . Deze milieuvergunning is een wat zware maatregel voor een grote groep midden- en keinbedrijven. Voor algemene toepassing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts