dinsdag 12 maart 2019

Amaryllis zonder potgrond

Ik dacht vroeger nooit dat dat kon. Ik heb een paar weken geleden ook een amaryllis gekocht en deze in een oude weckpot, op het dienblad op onze eettafel gezet. Mijn vader vond het maar raar, zo zonder pot en zonder grond , maar ik verzekerde hem dat het echt mogelijk was.


Eerst gebeurde er niets, . Afhankelijk van de variĆ«teit bloeit de bol binnen zes tot acht weken. Daarnaast kunt u amaryllis planten in een vaas of glazen pot, zonder grond.

De amaryllis wordt dan op water in bloei getrokken (zie foto). U heeft daarvoor wel een geschikte glazen vaas nodig, die de bol goed vast zet terwijl de wortels in het water hangen. Kies een mooie bloempot en leg een laag potscherven of hydrokorrels in de pot en vul af met verse potgrond. Zet de Hippeastrum in de aarde en zorg ervoor dat de bol ongeveer een derde boven de grond uit steekt. In de bol zit zo ontzettend veel voeding dat . Door het wax-jasje is de bol beschermd en heeft hij geen grond of water nodig.


Geniet jij in de winter ook zo van de schitterende amaryllissen ? De bol moet droog en schoon zijn voor hij op de schaal of in het glas wordt gelegd.

Hij kan zelfs zonder water tot bloei komen. Op water in bloei trekken is ook mogelijk. Er zijn speciale glazen voor verkrijgbaar, waar de bol in blijft steken terwijl de . Structural te Kaprijke maakt potgrond voor vele types van planten. Maar door verschillende kruisingen zijn er nu ook dubbel bloemige amaryllis en klein bloemige amaryllis. Vul de pot met potgrond en zorg ervoor dat de bol minimaal voor de helft boven de potgrond blijft uitsteken.


De bol heeft zoveel energie opgeslagen dat ze ook zonder aarde in bloei komt. Je kunt de amaryllis na de bloei gewoon in de tuin planten, maar haal hem in het najaar uit de volle grond en plant hem weer in een pot en laat hem langzaam afsterven. Als de bladeren dor zijn haal je hem uit de pot en ontdoe hem van kluit en bladeren en bewaar hem op een droge niet te koude plek. Hier een mooie creatie, waarbij de plant geen water meer nodig heeft.


Potten van de amaryllis. Amaryllis maakt het sfeerseizoen extra mooi. Hiervoor gebruik je best gewone potgrond. Let er wel op dat de bloempot groot genoeg is! Spoel de bol goed af onder de kraan ( de potgrond moet uit de wortels zijn).


Ook zo gaat de bol bloeien. Het is ruim voldoende als hij . Hallo ,ik heb mij een amyrillis gekocht ttz bol.

Kan ik die nu binnen in een pot zetten en opkweken? Aangezien uw bol niet ingeplant is kan je hem nu al inplanten in potgrond en hem lichtjes bevochtigen zodat de bol wortels kan ontwikkelen, de bol dan wegzetten bij temp van ong 15°c mag zelfs in het donker, wanneer de bloemknop zichtbaar is de bol warmer zetten en lichter vanaf nu mag je gelijdelijk . Goed gedraineerde potgrond. Voor het beste resultaat, . Doe het een amaryllisbol niet aan om verstopt in een bloemstuk, versierd met linten en spelden in bloei te laten komen. Er zal heus wel een bloem op een korte stengel tevoorschijn komen.


Maar het is een droevig resultaat van een mooi kweekproduct. Gun een amaryllisbol een pot met grond en probeer . Persoonlijke omstandigheden zijn de voornaamste oorzaak - zonder geluk (zoals een goede gezondheid) vaart niemand wel, maar ook de kwaliteit van potgrond laat tegenwoordig vaak te wensen over. Lang niet iedereen heeft belang bij het overhouden van de plant, omdat hij maar ongeveer een week bloeit en de rest .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts