donderdag 14 maart 2019

Makkelijke kamerplant

Naast zijn decoratieve functie is hij ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Hij is groot en grillig, maar heeft geen grote pot nodig. Dit maakt hem heel geschikt voor een wat kleinere plek in de kamer. Doordat cactussen een groot wortelstelsel hebben waar ze vocht in kunnen opslaan redt hij zich goed zonder water.


De Sansevieria is qua verzorging een makkelijke kamerplant. Ongedierte kan zich niet makkelijk hechten aan het harde blad.

Houd je van groen in huis maar wil je niet steeds nagaan of je kamerplanten wel genoeg water hebben? Dan vind je hier wat je zoekt: makkelijke kamerplanten ! Ficus is een sterke kamerplant. Felle zon kun je beter vermijden. Geef de plant ongeveer één keer per maand . Heb jij geen groene vingers, maar wil je wel groen in huis? Met de makkelijke kamerplanten uit dit artikel moet dat lukken!


Kijk snel om welke planten het gaat! Uit onderzoek is gebleken dat klimop allergenen als schimmels en dierlijke uitwerpselen uit de lucht zuivert (zie: WebMD).

Een prima keuze dus voor mensen met allergieën of astma. En het is de beste plant voor het opnemen van formaldehyde (pdf) uit de lucht. Het is een makkelijke kamerplant , heeft weinig licht nodig.


De aloë vera is een makkelijke plant die weinig verzorging vraagt. Hij neemt vooral formaldehyde en benzeen op en mag op zowel lichte als donkere plekken in huis staan. Het is daarnaast een goede graadmeter: als er bruine plekjes op de plant verschijnen, dan is dat een teken dat de lucht sterk verontreinigd is. Deze kamerplant kan overleven in fluorescerend licht en doet het juist goed in vochtige kamers zoals de badkamer. De leerachtige bladeren van deze plant zijn heel makkelijk en hebben weinig licht nodig en kunnen goed tegen veel warmte of kou.


Wat is dit een makkelijke en mooie kamerplant zeg: de pachira aquatica. Ook wel de geldboom genoemd. Het schijnt een plant te zijn die je tegen kunt komen op een housewarming omdat het volgens de traditie een plant is die je iemand cadeau doet om diegene geluk te wensen, ook op financieel gebied.


Verkleurde of verdorde bladeren? Weinig tot geen bloemen? Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan.


Planten onderhouden kan best moeilijk zijn, daarom delen wij hier 5x makkelijke kamerplanten. We hebben al veel planten in de kamer geha maar allemaal leggen ze het loodje op een bepaalde plek. Luchtvochtigheid is goed en niet naast een radiator, maar helaas.

Welke kamerplant is wel voor een amateur zonder groene . Deze planten zijn zeer gemakkelijk in onderhoud en hebben weinig water nodig. Groene plant Bonnie is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant met een fraai uiterlijk. De groene plant Bonnie heeft knollen in de grond die reservevoedsel bevatten. Dit reservevoedsel wordt gebruikt wanneer u een keertje vergeet te voeden of water te geven. Ook is de plant het vanuit de natuur gewend om vol in de zon . Makkelijke of moeilijke plant?


De Philodendron is een makkelijke kamerplant mits hij een lichte en ruime plek krijgt. Levertijd We doen er alles aan om dit .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts