donderdag 21 maart 2019

Bloembak vullen met winterharde planten

Combineer ze met Carex en plant ze in een vierkanten bak. Voor een luchtig geheel kan je verschillende bloembakken vullen en bij elkaar zetten. De zomerbloeiers zijn nu allemaal uitgebloeid. De lege plantenbakken en borders in de tuin gaan we. Ontdek en bewaar ideeën over Grote plantenbakken op Pinterest.


Meer ideeën over Grote buitenbloembakken, Tuin bloembakken en Privacy in de tuin.

Enkele tips om je bloembakken ook in de herfst te vullen …. Vul kuipen en potten in de winter met groenblijvers of planten met mooie bessen. Hier ziet u tien voorbeelden hoe u ze opnieuw kunt vullen met mooie plantencombinaties ! Doodjammer toch dat we nog zo weinig van onze bloembakken , kuipen en potten gebruik maken om ook in de herfst en de winter kleur te brengen op het terras . Het is best een kunst om een bloempot of -bak zo te vullen dat je er lang van kan genieten en dat het er ook nog eens mooi uitziet. Toegevoegd na minuut: Ik heb momenteel kleine buxussen in mijn balkonbakken,maar na verloop van tijd zien ze er niet meer zo mooi uit.


Welke winterharde planten kan ik ook nemen die het hele jaar begroeid zijn? Je balkon kun je opfleuren door er enkele potten met bloemen neer te zetten of bloembakken aan het balkonhek te hangen. Planten verzorgen vereist wel enige aandacht.

Als je het een week af laat weten om water te geven, gaan veel planten dood. Als je ze goed water geeft kun je een vrolijke bloemenzee creëren. Dat kan bijvoorbeeld met vrolijke zomerbloeiende planten of fraaie siergrassen. Bloembakken zijn te vullen met tal van verschillende planten.


Welke planten u kiest hangt af van de sfeer die u wilt bereiken. Belangrijk is daarom op voorhand een sfeerbeeld te bepalen. Gaat het om enkele terracotta potten of . In de winter kan je je terras opfleuren en je bloembakken vullen , maar dan met winterharde planten. Ze lopen geen schade op bij vriesweer en op die manier krijgt je terras volop kleur.


Bovendien kan je de winterplanten in het voorjaar gewoon in de tuin overplanten. Ik wil deze graag (als de tijd daar geschikt voor is) zo vullen dat er in elke bak: altijd wel wat bloeit, dat er hoogteverschil tussen de planten zit, dat er iets. Voor in de winter is misschien Skimmia japonica Obsession leuk of Gaultheria ( Bergthee), beiden met rode bessen en ook winterhard en wintergroen. Wij leveren óók opgemaakte plantenbakken met uw favoriete planten. De meest voorkomende soort in de Nederlandse tuin is de goed winterharde Lavandula angustifolia.


Voor een speelse tuin kan je de Lavendel in plaats van in de statige hagen ook combineren met een hoop verschillende andere planten. Of wil je graag je bloembakken vullen met veel kleur? Zomerbloeiende bolgewassen.


Eenjarige planten of lange termijn?

Winterharde inheemse planten. Op balkons, terrassen maar ook zomaar in de tuin kan een plant in een pot de boel enorm verfraaien. Maar welke planten zijn dan geschikt voor in potten of plantenbakken. Moeten we ons beperken tot de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts