donderdag 28 maart 2019

Zwembad opwarmen met of zonder zeil

De SunnyTent is dus eigenlijk een alles-in-een-oplossing voor je zwembad , het water blijft schoon en warm, zonder dat je daarvoor allerlei dure. Voordat je jezelf de vraag gaat stellen hoe je je zwembad het beste (of snelste) kan opwarmen , is het goed om jezelf af te vragen hoe graag je van het . Even een vraagje voor de natuurkundigen onder ons: Warmt mijn zwembad ( 0m doorsnede) sneller op als ik het donker blauwe luchtbed erop laat. Overdag dus afdekken om ervoor te zorgen dat het zeil de warmte sneller kan afgeven aan het water en het niet meteen vervliegt, in de avond afdekken . Er zijn verschillende manier om je zwembad te verwarmen, denk aan een warmtepomp of zonnecollectoren.

Een zomerzeil kan zeker ook zijn nut bewijzen. Je keuze zal altijd afhangen van bepaalde factoren: je budget, grootte van het zwembad , de periode wanneer je wil zwemmen en hoe flexibel het systeem moet zijn. Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. Ze worden volledig op maat van uw zwembad gemaakt en zijn behandeld tegen uv-stralen en schimmels. Ze zijn veel steviger, duurzamer en efficiënter dan de standaardmaten van Intex en Gré.


Bovendien is er keuze uit verschillende kleurencombinaties. Elk zeil is verkrijgbaar met of zonder omzoomde rand.

De kracht van de zonnestralen is niet sterk genoeg om een zwembad met veel water lekker te kunnen opwarmen. Noppenfolie ( solarzeil ). Wij hebben gisteren een zwembad gekocht voor in de tuin, een Intex met pomp van bij meter. Zijn er manieren om het bad tot een schappelijke temperatuur op te warmen, zonder dat we een of andere dure verwarmingspomp moeten aanschaffen ? In de schaduw zal het niet snel opwarmen. Dan was het water niet zo koud geweest. Als je zo heel veel keren heet water in het zwembad gooit, warmt het langzaam op.


Maar zonder solarzeil koelt het nachts weer . Je kan zelf iets in elkaar knutselen, het zal waarschijnlijk niet zo goed werken en er niet zo goed uitzien. Maar het water zal wel warmer zijn. Wat we hier gaan doen: Een lange zwarte (dunne) tuinslang kopen, en die aansluiten op een pompje. Dan die tuinslang op een zwart zeil.


Dit werkt echt wel goed. In September kopen we dan een warmtepomp. Is het niet net zo makkelijk om een zwart zeil op de bodem van het zwembad te plaatsen?

Mits je zwembad in de schaduw staat, zal het het water veel beter door de zon opgewarmt worden. Nou is er een reden voor dat het zeil van zwembaden niet zwart zijn, als het zwart is zou het namelijk heel snel heel . Wij hadden vroeger ook een zwembad en mijn vader had op het schuine dak van het schuurtje zwarte slangen gelegd en daar werd het water doorheen gepompt. Ik zou een zwart afdekzeil kopen, en dat erop leggen zodra het bad niet gebruikt wordt. Afdekken met zwart zeil als ze er niet in zwemt. In mediterane landen zie je een dergelijke oplossing wel vaker.


Woeste branding, windkracht en die kun jij beheersen op je surfplank ( zonder zeil ). Doe ik ook wel eens af en toe. Maar dit gaat over de achter - of voortuin. Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter. Zwembadverwarming is ideaal om het zwemseizoen te verlengen.


Lees meer op Intex Zwembadgigant. Ik ben sinds kort in het bezit van een zwembad (je). Een Intex Easy( zonder frame) Afmeting: 66mtr doorsnee. Ik wil op een nog nader te . Een isolerend afdekzeil is niet zomaar een zeil.


Deze zeilen zijn er namelijk voor gemaakt om zwembaden te isoleren én laten het zwembadwater sneller opwarmen wanneer de zon erop schijnt. Na afloop van een zwempartij plaatst u dit isolerende zeil op het water. Ik heb een Intex zwembadje gekocht, de kleinste maat Easy Set, inclusief pomp, afdekzeil etc.


Alleen nu wil ik er toch. Voordeel is dat je het water dus niet hoeft te verschonen (net zoals in een echt zwembad ) Ik zou ze wel halen hoor ( tenminste de warmte komt toch wel terug?) Dan kan je het water er .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts