vrijdag 24 mei 2019

Forsythia planten wanneer

Hoogtijd om de kwetsbare planten in onze tuin te beschermen tegen de koude. Vooral niet inheemse en tropische planten zijn niet bestand tegen vorst. Ook planten die in potten staan zijn gevoeliger aan lage temperaturen. Haag planten - hoe, wanneer een haag planten.


De struik bloeit al, als de meeste planten zelfs nog geen blad hebben.

Deze overvloedige bloei met gele bloemen is . Deze tuinplant heeft een bossige groeiwijze met opgaande takken. De struik groeit met opgaande takken en twijgen die tot meter hoog kunnen worden. Hij kan ook worden toegepast als haagplant of langs een muur of schutting geleid worden. De bloemen zijn geel en . Onder forceren wordt verstaan: het voortijdig in bloei brengen.


Met voortijdig wordt bedoeld: ver voor de bloei in normale omstandigheid.

Bolgewassen, planten ( o.a. nieskruid) en diverse heesters (bv. sering, hortensia, bruidsbloem, pruim e.d. ) worden . Bij een forsythia kan de struik snel wat slordig van vorm worden, met weinig hout onderin en lang doorgeschoten takken aan de bovenkant. Dat kun je voorkomen door hem direct na de bloei een stukje terug te snoeien, op het. De gele of witte bloemetjes van het Chinese klokje verschijnen aan de nog kale takken en zijn een echte voorbode van de lente. De takken kunnen ook goed in een vaas.


Forsythia snoeien na de bloei. Snoeien van het Chinees Klokje gebeurt als volgt: Snoei na de bloei ( wanneer de bloemen bruin worden en verwelken) de takken weg waarop de plant gebloeid heeft, tot enkele centimeters boven de grond. Deze zijn een stuk groter dan de jongere.


Deze nieuwe stengels zullen in het . Daarom zijn ze zeer goed geschikt om de oudere en uitgebloeide takken te vervangen (verjongingssnoei). Je struik gaat langer mee en wordt minder . Steeds een paar ogen op de tak overlaten zodat de plant weer kan uitlopen. Snoeit men het Chinees Klokje niet, dan zullen er uiteindelijk steeds minder bloemen aan de plant komen.


In deze video zie je hoe je dat moet doen. Een grondige snoeibeurt is noodzakelijk wanneer de. Deze klassieker heeft een bossige, rechtopgaande groeiwijze en verliest in het najaar en winter zijn blad.

Een in vorm gesnoeide forsythia is een regelrechte ramp, een remedie tegen de liefde. Een geknipte haag van forsythia is zo mogelijk nog erger. De plant bloeit op tweejarig hout.


Extra : verdraagt goed luchtvervuiling en ook zeewind. De gele bloemen van de winterjasmijn en de forsythia lijken veel op elkaar. De winterjasmijn bloeit echter in de winter en de forsythia bloeit in de lente. De lange buigende twijgen gaan, wanneer ze de grond raken, wortelen en nieuwe planten geven.


Zaaddragende planten als zonnebloem vormen in nazomer en najaar een nuttige voedselbron voor zaadeters als vinken en gorzen, terwijl de knoppen van planten als forsythia ook populair zijn, vooral bij Goudvinken. Maar wanneer u een groot aantal vogelsoorten naar uw tuin wilt trekken, waar ze ook in het late najaar . Het gebeurt wel eens dat de takken daar wortels ontwikkelen. De stekken worden genomen van niet al te oud hout. Of het goed stekhout is, is te controleren door de scheut te buigen.


Maak stek met een lengte van tien centimeter in juni. Die mag dan niet breken. Steek de stek in een mengsel van twee delen turfrijke grond . Wanneer de forsythia zijn weelderige gele bloemen ten toon stelt, dan weten wij dat de lente is gekomen.


Geplant als heg verrijkt de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts