donderdag 30 mei 2019

Vijver bouwen boven de grond

Fred heeft een eigen ontwerp gemaakt voor de nieuwe bovengrondse vijver. Een foto impressie van het aanleggen van mijn vijver. Er bestaan verschillende soorten vijvers , en afhankelijk van wat de de bedoeling is moet er toch op voorhand even gekeken worden over het hoe en wat van de aanleg van een vijver. Ik ben van plan om een vijver te maken achter het huis.


Deze zal deels in de grond en deels boven de grond komen. Hulp gevraagd door een leek.

Dus conclusie, geen gedoe met beton en andere zooi, gewoon low budget bouwen met de spullen die je hebt. Een tuinvijver boven de grond is wel te maken, maar ik lees niet in je vraag waarom je niet diep kan graven, zit er beton onder? En de grond die je uitgraaft voor de vijver kun je direct gebruiken voor het creƫren van een waterval.


Wilt u een strakke vijverbak maken met een houten vijverrand ? Lees dan in dit stappenplan. Zeker als u vanuit uw woning. Leg de uitgegraven grond minstens meter buiten de vijver. De uitkomende grond op tenminste meter buiten de vijver deponeren.


De meeste vijveraars zullen zich dezelfde fouten een 2e keer niet meer maken.

Gegraven vijver : Dit is de eenvoudigste en goedkoopste manier om een vijver te bouwen. De wanden van de vijver kunnen in stabiele grond verticaal worden uitgegraven, is de grond instabiel door bijvoorbeeld de inwerking van grondwater , . Vijver liefhebbers die kiezen voor een vijver boven de grond zullen meer werk moeten verzetten. Een bovengrondse vijver vergt meer inzet en kost u ook meer geld. Vaak worden Koi vijvers om deze diep gemaakt om meer Koi te kunnen houden. Maar de regel is dat een koivijver minimaal 5m diep moet zijn (bij ondiepere vijvers warmt het water sneller op).


Omdat een vijver van 5m boven de grond niet mooi is, moet er dus bijna altijd gegraven worden bij de aanleg van een . Eerst moet de ligging van de vijver worden bepaal hierbij houden we rekening met de overige tuinindeling, de zonnestan de kijkhoek, de afstand tot de vijver en de praktische bouwmogelijkheden. Hierna worden de vorm van de vijver , de eventuele hoogte boven de grond en de effectieve waterdiepte bepaald. De basis kan daarna voorzien worden van een EPDM vijverfolie , vloeibare vijverfolie of polyester.


Wanneer je er voor kiest de vijver gedeeltelijk boven de grond te houden onderschat dan niet de kracht die het water op deze . Moet een deel van de bestrating weggehaald worden? Elektriciteitskabels verlegd? Probeer de werkzaamheden rondom het aanleggen van de vijver in een zo logisch mogelijke volgorde uit te voeren. Voorbereiding: grondverzet.


Soms kan de uitgegraven grond. Zet de vijver op zijn plaats en teken met een stok de contouren af. Een vijver aanleggen brengt veel grondverzet met zich mee.


Graaf een gat in de vorm van de vijver.

Plaats de vijver , zorg dat de rand iets boven de aarde uitsteekt en controleer of hij goed waterpas staat. Vul de vijver voor een . Een nieuwe vijver aanleggen. Mijn oude vijver , mijn nieuwe vijver wil ik graag wat boven de grond uit laten komen. Stap voor stap zie je hoe ik mijn nieuwe vijver aanleg. Mijn dochter staat al te trappelen om te beginnen de plaats heb ik al uitgezet en zal tegen de oude vijver aankomen.


De oude vijver laat ik zo lang . Een Koi vijver wordt veelal gedeeltelijk boven het maaiveld aangelegd met een opstaande ran wat natuurlijk ook een ideale oplossing is bij een hoge grondwaterstand. Het mooie van deze Koi vijver is, dat u rustig op de vijverrand kunt gaan zitten en genieten van de Koi-Karpers welke zich graag door u laten verwennen. De rand moet een paar centimeter boven de grond uitsteken.


Controleer of hij op alle plaatsen op het zand rust en goed waterpas staat, zie meten van loodrecht en waterpas. Breng zonodig hier en daar wat extra zand aan. Als de vijverterrassen smal zijn, blijft de vijveraarde vaak niet .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts