donderdag 16 mei 2019

Frambozen soorten

De soort behoort evenals de gewone braam (Rubus fruticosus) tot het geslacht Rubus. Tot dit geslacht behoren meer dan zeshonderd soorten. Meer soorten fruitbomen:.


Deze fruitsoort groeit als de framboos , maar geeft kleine ronde, paars tot zwarte vruchten met een zoete smaak en een bijzonder maar zeer lekker aroma. Lekker zoet van smaak, rijk dragen grote opbrengst. Bloeitijd: Begin juli tot eind september.

Bestuiving: Zelfbestuivend. Gebruik: Han sap en jam. Pluktijd: middel en laat, juli tot en met oktober.


Snoeien: Na de oogst worden alle scheuten bij de . Standplaats en het planten van Frambozenplanten. De ideale standplaats voor Frambozenplanten is een windbeschutte zonnige plaats in de tuin. Om wortelziektes te voorkomen moet de grond rul en humus rijk zijn en niet te nat. Voor de meeste Frambozenplanten soorten ligt de ideale planttijd voor kale wortelplanten van .

Ten Hoven bomen, een ruim aanbod aan verschillende soorten frambozen. Een echte topper onder de frambozen is Sugana (tik maar eens in bij zoekterm). Frambozen zijn één van de meest aangeplante fruitsoorten in de tuin.


Wie houdt er niet van de zachte zoete smaak van deze rode vrucht! De heester groeit vooral langs bosranden en in open plekken in het bos. Wij telen vier soorten die geselecteerd zijn op hun lange houdbaarheid en goede smaak. De planten worden gekweekt door topbedrijven uit Nederland en Zwitserland. Deze soort is in heel Europa bekend als . Frambozen kopen doet men in Lienden daar ligt midden in de Betuwe de kwekerij van Bomenenzo.


Er zijn twee soorten frambozen. Herfstframbozen of te wel primocanes en zomerframbozen zgn. Deze zijn weer verdeeld in de Europese en de Amerikaanse tak. De Rubus Idaeus en de Rubus Strigosus.


Verder zijn er nog andere framboosachtige zoals de Amerikaanse prachtframboos bijv. Op zoek naar Framboos (Rubus ´Quatro- framboos ´) soorten ? Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Verwijder dunne scheuten en bind ca dikke scheuten aan per m.

Frambozen in je eigen tuin? Rubus idaeus-frambozelaar, bijzonder houtig kleinfruit. Tips over het planten, snoeien en verzorgen van verschillende soorten frambozen.


Er bestaan twee soorten frambozen : de herfst- en de zomerframboos. De zomerframboos is rijp in juni of juli en heeft een cyclus van twee jaar. Deze struik geeft dus niet ieder jaar vruchten. De herfstframboos geeft minder vruchten, maar hij geeft ze wel ieder jaar. Deze herfstframbozen rijpen vanaf . Onderschat de groeikracht van frambozen trouwens niet!


En sommige rassen hebben die groeikracht nog meer dan andere rassen. Hier hebben we wel eens een overbuurman gehad die frambozen langs zijn tuin plantte, als een soort eetbare afscheiding. Het jaar erop kwamen de stekelige uitlopers aan de andere kant . KENMERKEN VAN HERFSTFRAMBOZEN. De maximale groeihoogte is afhankelijk van het ras en is meestal tot meter. De lekkere vruchten worden twee tot drie keer per week geoogst.


Afhankelijk van het ras zijn de . Ik heb in totaal verschillende frambozenrassen in mijn tuin. Deze categorieën geven aan dat er verschil zit tussen frambozen wat betreft plant, snoei en onderhoud aanbevelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts