dinsdag 8 januari 2019

Compostbak maken met gaas

Een compostbak is eenvoudig te maken en biedt veel voordelen. Met enkele palen en wat tuindraad kan je zelf een compostbak maken. Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe je jouw doe het zelf ideeën makkelijker kunt realiseren. Dit is een van de simpelste manieren om zelf tuinafval te composteren.


De materialen hiervoor kosten maar een beetje, met een stuk kippengaas en een paar ijzerdraadjes heb je al voldoende om een nette compostbak te maken. Het beste resultaat met .

Maak deze compostbak in een half uurtje. Eco vriendelijke manier om compost te maken in een bak die je zelf maakt van pallethout. Doe het zelf compostbak van vier pallets. Een vergelijkbare manier om je compost bij elkaar te houden is met een ronde behouder van kippengaas.


In de bouwmarkten en bij tuincentra betaal. Alle materialen zijn te koop bij de bouwmarkt en je kun t de compostbak maken in slechts vijf eenvoudige stappen. Voor het maken van deze driedelige compostbak heb je niet echt twee rechterhanden nodig, een beetje handigheid is genoeg.


Om te voorkomen dat het fijne tuinafval of de compost door de luchtsleuven naar buiten wordt gedrukt, is de binnenzijde van de buitenste wanden grof kippengaas gespannen. Overweeg om nog een of twee dezelfde compostbakken te maken , zodat je kunt afwisselen.

Een extra tip die wij willen geven is dat je ook gaten in de onderkant van de bak kunt maken. Zo kunnen verschillende bodemorganismen ook in de bak komen en bijdragen aan het composteren. Zorg er dan wel voor dat deze gaten ook met gaas zijn gedicht, anders kun je de composthoop niet zo makkelijk meer . Er zijn speciale compostbakken verkrijgbaar bij tuincentra, maar ook kunt u zelf eenvoudig een afrastering maken van gaas of hout. Vervolgens kunt u aan de slag. U moet wel met een aantal zaken rekening houden om verkeerd composteren te voorkomen.


Zelf een compostbak maken met gaas - Livios Een stappenplan met duidelijke tekeningen. Spiral Herb Garden drought resist herbs at the top and thirsty plants at the bottom. The Most Convenient Way to Fill Your Rain Barrel.


Zelf een tuinpad aanleggen - Klinkers en sierkasseien leggen - Livios . Deze pin is ontdekt door Marijn Blei. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Zo zitten er vele voordelen. Bekijk deze korte instructievideo van Lodewijk over het maken van een compostbak . Berichtdoor DVL Di 12:24. Met kippengaas kan ook prima, zie bijvoorbeeld de klustip van . De schillen liggen in de bak gewoon op de aarde.


Je hoeft dus alleen maar vier wanden te maken. Dat kan bijvoorbeeld met kippengaas of met hout.

Manier 1: Een bak van gaas. Nodig: palen, krammetjes en een rol kippengaas. Voor een composthoop zijn enkele vierkante meters buitenruimte nodig. Sla de vier palen een stukje in de . Een vrij liggende hoop moet bij de opzet minimaal meter hoog, breed en lang zijn. De composthoop zal later inzakken door het composteringsproces.


In plaats van een compostcontainer te gaan kopen kunt u ook zelf een composthoop maken. Die is minder mooi in uw tuin maar stukken goedkoper en even efficiënt. Maak een kubusvormige constructie in hout en bevestig kippengaas op drie van de vier zijkanten. Doe dit best langs de binnenkant van het . De ideale grootte van een composthoop is ongeveer kubieke meter (een kuub). Composteren lijkt op koken.


Dat is meter bree meter diep en meter . Ga komend weekend een compostbak maken met eenheden. Gebruik een stuk tuingaas en palen dat ik heb liggen. Heb nog enkele restjes worteldoek liggen, is dit goed om .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts