dinsdag 22 januari 2019

Vijver ontwerp voorbeelden

Wij hebben een aantal voorbeelden van vijvers verzameld. Laat je inspireren bij het ontwerpen van je eigen vijver met deze voorbeelden en ideeën. Vijverontwerp : voorbeeld van een vijver.


Op deze pagina vind je een volledig vijverontwerp van een formele, strakke vijver. Het ontwerp bestaat uit een totaalplattegron een dwarsprofiel en een beplantingsplan.

Op een plattegrond van de tuin kan de nieuwe vijver ingetekend worden. Beide maken deel uit van het vijverontwerp. Het dwarsprofiel toont hoe de vijver er onder het wateroppervlak uitziet . Gegarandeerd inspiratie voor uw tuinproject. Ontdek en bewaar ideeën over Kleine vijvers op Pinterest. Meer ideeën over Kleine achtertuin vijvers , Visvijvers en Visvijver tuinen.


Bij het ontwerpen van deze vijver is uitgegaan van een achtertuin van een tussenwoning.

De vijver grenst aan het terras en heeft een gedeelte voor een waterlelie, een ondieper deel voor zuurstofplanten en een halfrond gedeelte waarin moerasplanten . Daarnaast is veel met grove kiezelstenen gewerkt. Voorbeeld van een vijver met een strakke randafwerking. Randafwerking vijver : een natuurlijke, verhoogde, stenen of houten vijverrand.


Hier lees je hoe je zelf een mooie randafwerking voor je vijver kunt maken. Deze vijver heeft een aantal groepen waterlelies. Een waterlelie is een waterplant die een vrij grote plantdiepte vraagt. Een vijver ontwerp maken – Zo doe je dat ! Goede voorbereiding is het halve werk.


Dat zegt het bekende gezegde. En dat geldt ook voor de aanleg van een vijver. Het maakt daarbij niet uit wat voor soort vijver u . Informatie over het maken van een goed vijverontwerp voor elke tuin. Een tweede lijstje met daarop wat voorbeelden van wat je wel en niet mooi vind aan andere tuinen. Dat hoeft geen renovatie te zijn, maar kan het plaatsen van een schutting of het aanleggen van een vijver.


Elke vijver in een tuin van betekenis, zelfs een mini- vijver , vergt flinke kosten en onderhoud.

Het aanleggen van een rotsvijver wijkt niet veel af van ieder andere vijver aanleg. Het begint met enkele losse schetsen die u uitwerkt tot een mooi vijverontwerp met een aanplantingschema. In het voorbeeld hierboven staan enkele tuinplanten en vijverplanten die u hiervoor zou kunnen gebruiken.


Tuinvoorbeelden bekijken? Ontwerp en aanleg vijvers met vlonderterras. In overzicht de beste hoveniers van Nederland en Belgie. Dan is het moment eindelijk daar: de schep gaat de grond in.


Graaf de vijver per plateau uit, ook weer aan de hand van een tekening (het dwarsprofiel uit het ontwerp ). Praktijkvoorbeelden integraal ontwerpen Hier is getracht een nieuwe synthese te vinden tussen stedenbouw, architectuur en mensgerichte technieken door. Enkele voorbeelden van onze ontwerpen en realisaties! Grote koivijver met loopbrug, omboordt met siergrassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts