woensdag 16 januari 2019

Gloriosa knollen planten

Breng een gronddekking van tweeëneenhalve centimeter boven de knol aan. Zodra de stengels lengtegroei vertonen, mag er weer vloeibare kamerplantenmest en gietwater worden gegeven. Plant de uitloper(s) in . Het plantmateriaal (de knollen ) produceren we volledig zelf.


Onze kwekerij is self supporting.

Als de ogen op de knollen uitgelopen zijn kunnen ze weer geplant worden. Let op dat de groeipunten onder aan de knol niet beschadigen. Na enkele weken komen de nieuwe planten uit en moeten omhoog geleid worden totdat de.


Het zijn niet winterharde overblijvende knolplanten. Het is een erg delicate plant om te tellen en te bewaren. Om te bloeien mag de temperatuur niet . Ze worden in de lengte (dus loodrecht) dicht onder de grond geplant, daarbij is het belangrijk de gevoelige knoppen niet te beschadigen.


De knollen in een pot met doorlaatbare grond planten en ca.

Zij kan dicht bij de grond staan. Pas wanneer de wortels hun werk zijn gaan doen wordt ook het . Jonge planten hebben een tijd nodig voor ze echt goed bloeien. Een knol welke zich ontpopt tot een klimmer met ranken tot wel meer dan twee meter hoog.


De ranken klimmen omhoog door kleine krulletjes aan de punt van de bladeren. Gloriosa groeit graag in vochtige . Waarschijnlijk zijn de planten. Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar? Een klimplant met vuurrode bloemblaadjes met gele randen. Lang gele meeldraden geven een exotisch uiterlijk aan de bloem.


Deze plant groeit uit een knol dat je zowel op balkon als volle grond kan planten. Geeft hem een warm plekje in de morgenzon waar hij ook het liefst staat bij een min. Zorg voor vochtige aarde maar laat geen water op de schotel staan en geef een keer per week plantenvoeding.


Op zanderige veengrond doet de plant het hele zomer seizoen het prima, met veel bloemen. Bijsluiter voor kamerplanten. Elke oude knol heeft nieuwe knollen gemaakt (vertikaal), die plant ik vroeg in het nieuwe jaar op en wacht op nieuwe bloemenpracht.


De planten bloeien toch best lang, ik heb bloemen gehad vanaf eind juni en ze bloeien nog altijd.

Hoi Palmvrienden, Vorig jaar had ik onderstaande plant. Ik zie nog steeds geen verandering of scheuten groeien, dus waarschijnlijk doe ik iets verkeerd. Er is geen verandering te zien . De wortelstok bevat het colchicine. De bladeren zijn merendeels afwisselend geplaatst, deels echter . Wanneer ze dreigen uit te drogen even met de plantenspuit besproeien.


Dahlia- knol dahlia hard roze. In het voorjaar oppotten. Laat de plant afsterven, dan afknippen, wanneer de plant met pot staat kan de plant in.


Problemen met plantengroei in een zonnig venster ? De topmaat knollen zijn Hollands geteel dat betekent betere en gezondere groei. In de gedroogde knollen van onze siervariëteiten treft men colchicine aan, in de zaden colchicine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts