dinsdag 2 april 2019

Waterafvoer tuin zonder riool

Hij laat zien hoe je het regenwater van dak en terras in de tuin verwerkt. Elke bui wordt zonder riool probleemloos in de grond opgenomen. Hydroblob is hét efficiënte, milieuvriendelijke systeem om wateroverlast te voorkomen. Het systeem is eenvoudig zelf aan te leggen, zonder leidingwerk!


De hoeveelheid bebouwing en verharding in tuinen blijft toenemen, dit zorgt ervoor dat het water niet in de grond kan wegzakken. Wanneer de ton vol zit word overtollig water naar een infiltratieplek in de tuin of het riool geleid.

Een Aco infiltratieput is makkelijk te plaatsen zonder afvoerbuizen te (ver) leggen. Het afvoeren van regenwater is belangrijk om rekening mee te houden tijdens het aanleggen van de tuin. Minder afschot geeft te veel stagnatie bij afvoer van water op de bestrating. Regenwater wordt via het riool onnodig gemengd met overig vervuild water, wat vervolgens gezuiverd moet worden. De regel geldt in de meeste gevallen dat je hemelwater niet mag afvoeren via het riool.


Maar een andere oplossing wordt. Hiervoor zijn tegenwoordig mooie afvoergoten (drainage goten) verkrijgbaar die je kunt aansluiten op de hoofdleiding voor hemelwaterafvoer (mits deze aanwezig is). Met de regen van de afgelopen dagen zorgt dat voor een aardige rivier in mijn tuin. Kan het water ergens in of bij de tuin weglopen zonder overlast te veroorzaken op grond van anderen ?

Is het misschien met de buren te te overleggen dat zij ook een aansluiting op het riool maken ? Kunt u een schets plaatsen van de hele situatie ? Hemelwaterafvoer op riool of in grindbak? Regenwaterafvoer in kleine tuin met kleigrond: aansluiten op riool of. Nu blijkt dat onze tuin zou afhellen naar ons terras (wegens hoger liggende achterburen), dus vrezen we een beetje dat alles bij elkaar zal komen op punt ( bij ons terras). Bestaat er een soort drainagesysteem dat niet hoeft aangesloten te worden op de riool ? Bijvoorbeeld door infiltratie in de grond? Doel van de grindkoffer is ook het schone regenwater niet af te voeren naar het riool maar te gebruiken voor bijvoorbeeld de tuin.


Het afkoppelen van de hemelwaterafvoer van het riool naar een grindkoffer heeft ook het voordeel dat, bij omvangrijker gebruik hiervan, het overstromen van de riolering bij stortbuien vermeden . Kijk ook op de pagina hoe maak ik mijn dak rainproof. Om te voorkomen dat het regenwater via de regenpijp naar het (tijdens extreme regenbuien overbelaste) riool afgevoerd wordt, kun je de . De afvoergoten van de tuinafwatering worden namelijk ingewerkt in de verhardingen en zorgen op cruciale punten voor een goede afwatering van je terras en tuin. Met een goede tuinafwatering kan je snel even de garage of het terras onder handen nemen met de zwabber, zonder dat het water alle kanten op stroomt. Regenwater dat vrij ( zonder dakgoot en regenpijp) naar beneden komt waait tegen de wanden van blokhutten en tuinhuisjes. Een hemelwaterafvoer is dan ook geen overbodige luxe voor het behoud van uw tuinhuisje of blokhut.


Er bestaan vele manieren om hemelwater in de bodem te infiltreren. Hier ziet u wat er mogelijk is en kunt u er inhoudelijk kennis van nemen. Gemeente Voorst is niet berekend op het verwerken van de grote hoeveelheden van het hemelwater.


Deze grote hoeveelheden water veroorzaken veel storingen in het systeem.

Regenafvoer via een síergoot naar de tuin , vijver of sloot. Om dit te voorkomen wordt de afvoer van regenwater steeds vaker losgekoppeld van het vuilwaterriool en wordt. Sla er ook eens een tuinboek op na!


Er zijn zeker leuke oplossin- gen te bedenken. WATERBASSIN OOK VOOR KLEINE TUINEN. Naast de ondergrondse infiltratievoorzieningen kan je ook opteren voor bijvoorbeeld een vijver of wadi, die kan ook perfect in de tuin worden geïntegreerd. Ook in tuinen zonder riool is een goede afwatering mogelijk.


Met behulp van infiltratiekratten: sterk waterdoorlatende boxen die gebruikt worden voor het bergen en infiltreren van regenwater. Hoewel de kratten worden ingegraven, kunnen ze worden aangesloten op de regenpijp of de afvoer van verharde .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts