vrijdag 12 april 2019

Bodembedekker volle zon droge grond

Verlangen een standplaats in volle zon. Het grijze blad blijft in de winter. Foto van de desbetreffende plant. Plantdichtheid: per m².


Bloeit gans de zomer met roze, rode of . Groenblijvende of wintergroene bodembedekkende vaste planten.

Is de bodembedekker , bladbehoudend en wintergroen of bladverliezend in de winter, de standplaats zon , halfschaduw of schaduw, bloeitij bladkleur en de kleur van de bloemen,. Phloxen groeien uit tot 10- 20cm en zijn mooie kruipende bodembedekkers in de volle grond , maar ook in plantenbakken en bloempotten. Wil je weten welke verschillende bodembedekkers er zijn? Bodembedekkende planten zijn de laatste jaren erg in trek. Deze geranium is een uitstekende bodembedekker , die het op alle standplaatsen goed doet, waaronder droge en schaduwrijke plekken.


De bladeren zijn lichtaromatisch, hebben een frisse, lichtgroene kleur en verkleuren in de herfst naar roodachtig. Is er sprake van droge grond en veel zon , bijvoorbeeld voor een zuidmuur, dan kunt u hier een kleurige border aanleggen. Ook bodembedekkende planten helpen mee om het vocht in de bodem vast te houden.

Wilt u nog wat verder gaan dan is de aanleg van een . Ze houden het liefst van een zandig-lemige, kalkhoudende grond in de volle zon. Als sterk groeiende bodembedekker nemen de zoden grote vlakken in waardoor ze moeilijk zijn te combineren met andere planten. Lonicera pileata stelt geen eisen aan zijn standplaats, deze plant groeit zowel op droge als natte gronden , in de volle zon als in de schaduw.


Deze Asarum Europaeum is perfect geschikt voor schaduwrijke plaatsen. In mei – juni verschijnen bruin-rode bloemen tussen de lederachtige bladeren. Deze bodembedekker mag niet te diep geplant worden, en ook in droge grond of volle zon doet hij het niet goed. Misschien kunt u wat meer licht op deze plek creëren, zodat bijvoorbeeld bodembedekkers een kans krijgen om hier te groeien. De sierwaarde zit in het blad.


Geef deze planten volle zon om de kleur goed te laten uitkomen op redelijk droge grond. Dit groenblijvende woekerplantje groeit het best in de halfschaduw of schaduw, maar op niet al te droge grond kan het ook in de zon geplant worden. Vinca wordt niet veel hoger dan . Toscaanse Jasmijn, mooie alternatieve klimmer ipv Hedera.


Bloeiend en geurend van juni - oktober. Trachelospermum jasminoides is een wintergroene klimplant met witte, geurende bloemen. Hij groeit het liefst op een plek in de volle zon. Een stuk gaas of trellis .

Vlaanderen bestaat immers uit zand- grond , van Brugge tot en met de Kem- pen, om het even eenvoudig te stellen. Zandgrond heeft een kwalijke reputatie:. De Pachysandra terminalis, zoals deze plant in het Latijn heet, doet het het best in de volle schaduw. In de zon overleeft hij.


Deze groenblijvende bodembedekker voor in de schaduw gedijt het best op een grond met veel humus. Zorg er in droge tijden wel voor dat de grond waarop hij groeit altijd een beetje vochtig is. Ze zijn dan ook perfect om een groot oppervlak van. Er bestaan siergrassen voor droge grond of juist voor een vochtige bodem, voor volle zon of voor de schaduw.


Al deze siergrassen zijn prima winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts