dinsdag 16 april 2019

Wanneer palmboom verplanten

Hoe moet ik een palmboom die een schuit aan de zijkant geeft schijden van elkaar om dat kleintje te verplanten. Bij sommige soorten palmen is wortelsnoei ook een optie voor wanneer een grotere kuip echt niet meer haalbaar is. Welk materiaal we ook gebruiken voor een pot of kluit, de waterhuishouding ervan moet altijd goed geregeld zijn. Zorg dus voor afvoergaten in de bodem.


De grootte van de pot moet in verhouding staan tot de omvang van de palm. In verband met het omwaaien is het verstandig om palmbomen of .

Wanneer is het geschikte moment om de vijver proper te maken. Het gewone vijveronderhoud kan plaatsvinden in de maand april of augustus. In de lente beperkt dit zich tot het weghalen van rottende bladeren en het afknippen en verwijderen van stengels van verdorde vijverplanten van het vorige jaar.


Vele palmsoorten haten het om te worden verplant , en staan dan een tijd stil met de groei. Trachycarpus vertoont dit verschijnsel wel eens. Met de gehele wortelkluit, zo voorzichtig mogelijk uitplanten zonder de wortels te beschadigen, en in een gelijkaardig medium (potgrond met kleikorrels,) verplanten en goed laten . Vooral bij een palm met langere penwortels als Jubaea chilensis en Chamaerops is dit gauw het geval.


Om de paar jaar de palm verpotten in een grotere pot is dan ook aan te raden. Echter, een aantal palmbomen hebben toch graag water op het blad wanneer de luchtvochtigheid te laag wordt.

IPM, Essen De verzorging van uw palmboom - GardenPalms. Als u een beetje kalium om de stam strooit tijdens de herfst, helpt u de plant zich voor de winter gereed te maken. Verpotten van een Howea palm. Doe dit in het voorjaar Maart April wanneer ze uit hun rust komen en.


Hoe groter de wortelkluit wordt, hoe beter de palm bestand is tegen lage temperaturen. De groei en gezondheid van palmbomen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Belangrijke punten bij de verzorging van palmbomen zijn juiste voeding en het voorkomen van schimmelziekten. Palmbomen houden van voedselrijke gron geef de palmbomen aan het begin van de . Het is eene eigenaardige hoedanigheid van de palmsoorten , dat het dikwijls verplanten zijne wasdom in de hoogte verhindert, echter dezelve. Wanneer we door een dorp of wijk rijden dan kan het zo maar gebeuren dat we een prachtig assortiment palmbomen zien staan.


De palm vindt het niet prettig om verplant te worden en daarom zal men de eerste twee jaar nadat de plant uit de container is gehaald extra zorg dienen te geven. Het wortelstelsel is oppervlakkig zodat U de palm vrij gemakkelijk kunt verplanten. De bladen hebben een mooie waaiervorm en ogen erg. Deze verkleuren tijdens de winter van lichtgroen naar donkerblauw wanneer ze rijp zijn en geoogst kunnen worden. Foto boven het begin van de vruchtvorming.


Als de zaailingen één à twee blaadjes hebben zijn ze groot genoeg om te verplanten. Delen:De soort, grootte en locatie kiezenHet gat meten en gravenJe palmboom plantenDe laatste stappen. Het verplanten van de boom zorgde al voor opschudding en het gebruik van kunstmest doet dat ook.

Het hout van de Palmboom is . Het najaar is dé uitgelezen tijd om planten te verplanten. Ze zitten dan namelijk in de rust en groeien niet meer. Ook dat kunnen we voor je doen! Maar hoe verplaats je nou een palm ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts