woensdag 24 april 2019

Eisenia fetida compostwormen

Composteren in een wormenbak is een kunst, eenmaal opgestart kan je genieten van een voedzame compost en leer je vanalles over compostwormen. Compost wormen , welke wormen composteren het beste in mijn wormenbak en hoeveel heb ik er nodig? Deze wormenmix is het meest geschikt voor u Wormentoren of Balkonton.


De verschillende wormen hebben elk hun unieke eigenschappen wat betreft temperatuur, voedsel en . Er bestaan meer dan soorten wormen. Speciale mix om te composteren kg.

In zak verpakt en boven graden enkel gekoeld verzonden. Eisenia Fetida is de enige echte compostworm en eet per dag zijn eigen lichaamsgewicht. Voor wormenbakken of composthoop. Dus zorg dat je Balkonton niet in de wind staat, en bescherm je wormen bij aanhoudende vorst door je ton te bedekken met een oude deken, isolatiefolie of bubbeltjesplastic. Niet elke worm kan goed aarden in een wormenbak.


De rode compostworm en de tijgerworm ( Eisenia fetida ) zijn het meest geschikt. Je vindt ze in compost- of mesthopen. Je kunt ze ook kopen via internet.


De makkelijkste manier is natuurlijk om wat wormen op te halen bij een collega-composteerder.

Les espèces de vers de compost voraces Eisenia andrei, Eisenia fetida ou Eisenia hortensis (Dendrobaena veneta) se trouvent quasiment sur toute la surface du globe. Deze worm is de bekende visworm, uitermate geschikt door grootte en stevigheid. De wildmix die wij leveren is een prachtige mix voor het vissen. Een mengeling van mooie grote wormen, en lokkertjes voor het bijvoeren, zowel mestpieren ( Eisenia fetida ), tijgerwormen (Eisenia andrei) als springwormen (Eisenia hortensis) . Zoals ik al eerder schreef is de mestpier ( Eisenia fetida en andrei) of compostworm best goed te kweken.


Als de kweek erg succelvol is kan je zeker ook wat van je gekweekte tijgerwormen . Je kon kiezen tussen zelf ophalen of laten bezorgen. Op hun site staat ook veel info . Dit zijn rode wormen die met name van compost leven. De gewone regenworm is niet geschikt als compostworm. Je hebt ongeveer een halve kilo nodig om je wormenbak op te . Mijn buurman zegt dat het geen gewone regenwormen zijn, maar compostwormen. Uw buurman heeft gelijk.


De meeste wormen in uw composthoop of -bak zijn compost- of strooiselwormen. Zij zijn ook bekend onder de namen mestworm, strepeling en tijgerworm. In tuinlatijn heet hij de Eisenia fetida.


Eisenia is een geslacht van regenwormen (Lumbricidae). Een wormenbak is een bak met compostwormen die compost maken van Groente-, fruit-, tuin- en keukenafval.

Een heel geschikte regenwormensoort daarvoor is de Eisenia fetida (ook wel tijger- of compostworm ). In de bak moet een goede leefomgeving . De pier of worm die het best geschikt is, is de gewone compostworm , Eisenia fetida. Superwormen bestaan niet, ook niet van Amerikaanse origine. Niet alle wormen zijn geschikt voor uw wormenbak.


Het is een Europese soort. Sommige wormen eten afval, anderen niet. Een regenworm is geen afvaletende worm en houdt het niet vol in een wormenbak.


Enkel de tijgerworm of Eisenia fetida is geschikt voor uw wormenbak. U kunt tijgerwormen krijgen bij iemand met een . Dit is geen reclame, ik vind dat je aandacht verdient als je je naam in wormen schrijft. Stad groen afval wormenbak wormen groene shit.


Nog nooit zoveel vrolijke wormen bij elkaar gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts