dinsdag 30 april 2019

Camelia vorst

De plant is redelijk winterhar maar kan tijdens strenge vorst wel wat bescherming gebruiken. Wanneer je de camelia als kuipplant houdt kun je de plant tijdens vorst het beste op een lichte en koele plaats zoals een schuurtje zetten. Stop met bemesten wanneer de.


De Camelia is een groenblijvende heester met een mooie winterbloei. Planten die in pot gekweekt zijn, kan je het hele jaar door planten: als het maar niet vriest en de grond niet bevroren is. De bovenste wortels zijn wel gevoelig voor vorst , omdat ze heel oppervlakkig groeien.

Bescherm bij matige vorst de takken waaraan de knoppen zitten. Dek ze af met vliesdoek van een goede dikke kwaliteit. De winter is een periode waarbij vorstschade bij planten veelvuldig voorkomt. Er zijn verschillende soorten bescherming tegen vorstschade. Af en toe ontkalkt water geven.


De camelia in de vollegrond beschermen tegen vorst en wind uit het oosten en noordoosten. Op de bodem kunnen de wortels beschermd worden met een flinke laag herfstbladeren of dennentakken . Ze worden vooral in Japan zeer gewaardeerd vanwege hun vroege bloei. Vaak behoren ze tot de eerste bloemen die in de late winter opengaan.

Zet die wel bij vorst binnen op een koele en lichte plaats, bijvoorbeeld een schuur. In plaats van de camelia regelmatig te verpotten, kun je beter iets vaker voeden of eens per jaar de bovengrond verversen met humus. Juist de bloem is kwetsbaar en kan je de struik toch beter wel afdekken met speciaal vlies. Ook zijn er planten die wel afsterven maar toch kwetsbaar zijn bijvoorbeeld de Lavathera of pioenroos deze vormen . Het is zinvol om de planten zo te zetten in de tuin dat ze pas in de middag zon krijgen, u zult merken dat de bloemen de vorst dan beter doorstaan.


Hij heeft zonet heel mooi en overvloedig gebloeid. Kan die verkleuring veroorzaakt zijn door de strenge vorst van de afgelopen winter? Tips: planten beschermen tegen vorst. In februari en maart kan het weer nog grillig uitpakken.


De ene week kan de winterjas uit en een week later duikt de temperatuur weer onder nul en maken we een sneeuwpop in de tuin. Zeker met vorstgevoelige planten is het oppassen geblazen in deze grillige . Fabel ' Camelia in de ochtendzon en vorst = kans op uitdrogen. Sommige camelia's in Tons tuin staan al . Camellia x williamsii is het meest winterhard. Zorg dat ze nooit uitdrogen. Geef geen mest en zo weinig mogelijk water tussen mei en september, dat verstoort de knopvorming.


Het zijn bijzondere struiken met hun wintergroene glazende bladeren en rijkdom aan prachtige bloemen , sommige soorten bloeien reeds van diep in de herfst tot maart het volgende jaar. Een camelia snoei je niet.

Camelia's zijn groenblijvende struiken en kleine bomen met donkergroene, glanzende, lange bladeren. Deze bodem mag iets zurig . De bloemen stralen in het wit, paars en rood. Veel cameliasoorten bloeien van februari tot mei, als andere planten in jouw tuin daar nog niet klaar voor zijn. Er zijn ook winterharde herfstbloeiers die stralen van oktober . De tuinplant houdt niet van koude wind en kan vorstschade oplopen bij aanhoudende matige of strenge vorst.


Dek de camelia dan af met ademend materiaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts