maandag 29 april 2019

Luizen behandelen met azijn

De beste tip van mijn ervaring met hoofluis ! Herhaal dit keer per week, per persoon verschillend. Hier ook het zelfde probleem. Mijn dochter van heeft elke keer luizen.


Gaat naar school en is weer feest.

Ga het toch maar is proberen met Azijn. Maar een vraagje over dat mondwater moet dat echt van listerine? Of kan het ook een ander merk zijn? Nou vroeger was alles in ieder geval anders.


Ook als het gaat over luizen en neten. In grootmoeders tijd had je nog geen gefabriceerde luizen bestrijdingsmiddeltjes om te gebruiken in de strijd tegen de kruipertjes. Maar wat had oma dan wel om haar kinderen te ontluizen?

Hoofdluis bestrijden met azijn of . Heeft een kind hoofdluizen ,maak het haar een klein beetje vochtig en doe er dan een flinke scheut azijn door. Je kan ook zonder luizenshampoo luizen bestrijden. Toegevoegd na minuten: kopje azijn op kopjes water.


Maar pas op met azijn als je net al een anti- luizenmiddel hebt gebruikt. Want dan kan het anti- luizenmiddel minder doordringen en werkt het nauwelijks. En het is heel belangrijk om na afloop de kam schoon te maken! Omdat de luizen niet dood gaan van azijn en dus over kunnen lopen naar mijn kind. Dus als jij nou zorgt dat je het goed behandeld , dan is de kans kleiner dat anderen het ook krijgen.


Ik begrijp wat je bedoelt ja. Ik ga morgen naar de drogist voor prioderm. Hopen dat ze op school nog een mail sturen naar . Haren wassen met zeep, spoelen, naspoelen met water met (als je wilt) een beetje azijn of citroensap erin, uitkammen eerst met de gewone kam en dan met.


Als je het haar dan ook nog wast met zuiveringszout in plaats van shampoo, zullen er na deze behandeling weinig of geen levende luizen of neten . Veel schoolkinderen hebben last van hoofdluis. Vaak zonder dat ze dit zelf weten.

Hoe vaak het voorkomt, weten we niet precies. Hieruit bleek dat een kwart van de kinderen op de basisschool het jaar ervoor last had gehad van hoofdluis. Wat bij de natte-kam-methode fijn is, is dat je een controle hebt, je ziet of de luizen uit het haar gaan. Wat vind je van hoofdluis bestrijden met azijn , mayonaise olie, boter, citroensap of vaseline? Ik kan me voorstellen dat deze methoden effect hebben op luizen.


Door azijn kunnen neten bijvoorbeeld . De brochure Luis in je haar? Neem dan gerust contact met ons op . Deze beestjes zijn erg vervelend. Vanwege de sterke geur van mondwater zullen de luizen wegblijven, terwijl azijn de eitjes van de luizen elimineert. Dit veroorzaakt hevige jeuk aan de hoofdhuid.


De hoofdluis leeft dicht bij de hoofdhuid en legt haar eitjes (neten) vaak achter de oren tegen de haarbasis. Dit is bij veel mensen al bekend. Luizen die aangetroffen worden in wimpers, . U kunt het haar wassen met azijn , dit enkele uren laten inwerken en vervolgens uitspoelen.


Alternatieve behandelingen met oliĆ«n, azijn , mayonaise en haargel zijn nagenoeg zinloos. Sommige luizenstammen zijn zelfs al resistent voor bepaalde chemische luizen -bestrijdingsmiddelen. Gebruik dus gewoon op adequate wijze een luizenkammetje c. Je hoeft het me niet te zeggen hoor als je wat vindt ! Nee hoor schat, ik vind alleen maar neten”.


Bij gebruik van verdunde azijn laten de neten gemakkelijker los. Alle luizen zijn na drie dagen verdwenen. Het kammen moet daarna nog tien dagen worden volgehouden om alle larven die uitkomen ook direct te verwijderen. De behandeling is weliswaar arbeidsintensief, maar veilig, absoluut niet toxisch . Verdunde azijn droogt de neten wat in. Daardoor laten ze gemakkelijker los bij het kammen.


De componenten van deze azijn zijn namelijk agressief voor de insecten, waardoor ze niet enkel doodgaan, maar ook niet meer in de buurt van het haar zullen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts