vrijdag 5 oktober 2018

Zelf vijver maken

De vijver is een verrijking van de tuin, mooi om te zien en tegelijkertijd lok je er kikkers en libellen mee. Je kunt een voorgevormde vijver of een folievijver aanleggen. Elektriciteitskabels verlegd? Probeer de werkzaamheden rondom het aanleggen van de vijver in een zo logisch mogelijke volgorde uit te voeren.


Voorbereiding: grondverzet.

Een vijver aanleggen brengt veel grondverzet met zich mee. Soms kan de uitgegraven grond in de tuin zelf verwerkt worden, maar meestal zal dit . Dit artikel gaat over hoe ik onze vijver heb aangelegd. Zelf aanleggen van onze vijver. Er zijn misschien betere methodes maar deze is zeker geslaagd. Wij hebben eerst onze tuin aangelegd en een plaats overgehouden voor de vijver , maar u kan ook omgekeerd te werk gaan.


Ook u overweegt nu zelf een vijver in de tuin aan te leggen en waarom zou u ook niet? Er is immers geen tuin zo klein of er past wel een vijver in en zelf een vijver maken is niet zo moeilijk.

Misschien al enthousiast geworden , . Hebt u zelf een handige tip voor. Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Op deze pagina leest u ons handige stappenplan met diverse tips voor het aanleggen van uw tuinvijver. Van vijverontwerp tot het vullen met planten en vissen, . Na de kille wintermaanden, doorbreken de eerste zonnestralen het oppervlaktewater en zorgen vissen na een lange periode op non-actief, weer voor leven in de brouwerij.


Voor wie geen vijver bezit, maar toch de kriebels voelt om daar dringend verandering in . Bij een folievijver behoud je alle vrijheid in het ontwerp. D vijverfolie is erg populair, het is een zak van EPDM vijverfolie die op maat wordt gemaakt naar het gewenste formaat en vorm van de vijver. Je hoeft hierdoor geen plooien weg te werken of de vijverfolie zelf op maat te maken en te lijmen. Vijveraanleg zelf doen of laten maken ? Al meer dan jaar leggen wij alle soorten vijvers aan. Met dit advies kunt u weloverwogen keuzes maken om tot uw droomvijver te komen.


Het enige wat hiervoor . Heeft u al eens gedacht aan de mogelijkheden van voorgevormde vijvers ? Natuurlijk kunnen wij in overleg met u het gehele proces van ontwerp tot en met aanleg op ons nemen. Mocht u besluiten om het zelf het traject, .

Wat is er nou mooier dan na een lange dag heerlijk te ontspannen aan het water? Vijvers maken uw tuin helemaal af en geven hem een extra dimensie. De mogelijkheden van een vijver zijn enorvijvers zijn er in vele verschillende soorten en maten.


Alles wat u wilt weten over vijvers en vijver aanleg leest u hier. Allereerst denk je na over de grootte en de vorm van de vijver. Wij doken in de materie en kwamen tot een stappenplan waarmee het moet lukken om zelf een schone en . Ook lees je alles over vijveronderhoud en handige tips voor je vijver. Maak zelf een vijver met vijverfolie in je tuin.


Neem bijvoorbeeld: een grote kunststof pot, een houten ton, een zinken teil of een flexibele zak. Bekijk het klusadvies van KARWEI. Eigenlijk is elke waterdichte bak goed. Daarenboven zal ook de functie die jij voor ogen hebt (een siervijver , een vijver met vissen, een zwemvijver ,) een belangrijke factor zijn bij het bepalen van waar je vijver terechtkomt.


Moet je kiezen tussen ofwel zon, ofwel schaduw?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts