woensdag 3 oktober 2018

Uitgebloeide orchidee afknippen

Wat de plant ook goed doet, is regelmatig extra orchideeënvoeding. Hoe kan ik mijn orchidee opnieuw in bloei krijgen? Een Phalaenopsis kan ongeveer tot maanden bloeien, is uw plant uitgebloeid en de steel is nog groen dan kunt u hem boven het derde oog afknippen. Het is heel goed mogelijk dat op dit punt uw. Een orchidee bloeit enorm lang.


Na de bloei kun je hem verzorgen.

Knip de takjes terug net boven het. Na zes maanden kan de orchidee weer bloeien. Zet de orchidee na het afknippen op een . Is uw orchidee uitgebloeid en de steel nog groen? Dan kunt u hem boven het derde oog afknoppen.


Hoe zie u wat het derde oog is? Langs de steel zitten een soort verdikkingen. Dit worden ogen genoemd.

Tel de ogen vanaf het blad naar boven toe. Als de steel is verdroog kunt u deze het best geheel afknippen. Zo leer je in een handige video hoe je de orchidee moet knippen en hoe je hem moet verpotten. Je kunt ook wat lelijke wortels afknippen.


Takken afknippen tot aan derde ring, één keer per week water blijven geven en als je wat geduld hebt (enkele weken), dan verschijnen er vanzelf weer nieuwe knoppen. Je zou de orchidee kunnen verpotten , en dan hetzelfde verzorgen als voorheen en last but not least , geduld hebben,. Mijn orchidee is uitgebloeid en aan deze steel hebben zich bladjes gevormd. Als de wortels ongeveer 5cm zijn dan kunt u het plantje van de steel afknippen. Vervolgens kan het plantje gepoot worden in orchideeëngrond.


Snoeien: wanneer de stengel verkleurt, is dit een teken dat hij afsterft en kan je hem afknippen. Hieruit ontstaan nieuwe bladstengels. In deze video vindt je nog wat extra. Al vanaf dat ik orchideeën heb staan, lees ik op internet verschillende meningen over het knippen van phalaenopsissen als deze zijn uitgebloeid. Een veel gehoord verhaal is de bloemstengel afknippen boven het 3e oog, maar ook veel mensen spreken van helemaal wegknippen en sommige weer van . Ik heb zelf orchideeën al zeker drie keer laten opleven met deze tips.


Het oog van de orchidee zijn de verdikkingen in de steel. Je telt vanaf het blad naar boven. Denk aan de onderstaande tips en je.

Als de orchidee is uitgebloeid , kun je deze opnieuw in bloei laten komen. Wist je dat je de luchtwortels die boven de pot uitsteken kunt afknippen ? Via deze wortels neemt de . Om orchideeën weer snel in bloei te krijgen moeten de uitgebloeide bloemstengels niet helemaal worden afgeknipt. Het tweede leven van de Orchidee begint: Het zal ongeveer 1dagen duren, vanaf het afknippen van de takken, om de Phalaenopsis opnieuw in bloei te krijgen. Cymbidium Orchidee - Alle informatie over de Orchidee Cymbidium zoals verzorging en achtergrondinformatie. Eventueel kan de uitgebloeide plant naar buiten in de zomer op een schaduwrijke plaats.


Snoeien, na de bloei afknippen : Het symbool is een potplant met een snoeischaar die de bloem afknipt. Dendrobium Orchidee - Alle informatie over de Dendrobium orchidee zoals verzorging en achtergrondinformatie. En van dat orchideeën grond eronder. Dan adviseren ze ook vaak om de orchidee in het potje te laten. Als je stengel is uitgebloeid kun je hem afknippen boven het oog.


Ik knip het altijd zo ver mogelijk af. Ook de plaats waar ze staan is belangrijk. De Orchideeën Hoeve is al meer dan jaar thuis in (de verzorging van) orchideeën.


Daardoor weten veel orchideeënliefhebbers ons te vinden als het om de verzorging van orchideeën gaat en daar zijn wij erg blij mee! Wij hebben de meest gestelde vragen over orchideeënverzorging op een rijtje gezet. Hiervoor is speciale orchideeënmest te koop. Als een Phalaenopsis is uitgebloeid , kunt u deze .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts