woensdag 17 oktober 2018

Verschil tussen muizen en ratten keutels

Verschillen tussen muizen en ratten zijn er genoeg. Het zijn niet altijd significant grote verschillen, maar ik denk dat je na het lezen van deze blog wel het onderscheid kan maken tussen een muis en een rat. Ik zet een aantal verschillen voor je op een rijtje: Een rat is een stuk groter dan een muis. De keutel van een rat is . Hoe herken ik het verschil tussen de uitwerpselen en knaagschade of andere symptomen die op een muizen - of ratten probleem wijzen?


Rattenkeutels zijn namelijk veel groter dan muizenkeutels.

Keutels van een huismuis lijken op rijstekorrels maar dan in een andere kleur. Meestal meerdere keutels bij elkaar die redelijk vastgeplakt zitten. Wanneer je een keutel tussen je vingers fijn knijpt valt deze als zand uit mekaar en zie je allemaal glinsteringen van insecten er in terug. Omdat een spitsmuis een insecteneter is kun je deze het beste . Ratten produceren ongeveer keutels per dag. In het geval van muizen liggen de uitwerpselen overal verspreid.


Wat als u wel knaagschade heeft en keutels ziet liggen maar geen muizen of ratten waarneemt? De uitwerpselen van een zwarte . Precies, aan de keutels kunt u zien met wat voor knaagdier u te maken heeft.

Behalve de kleur, in het geval van een Huismuis vaak een bruinige kleur en de kleur zwart van de zwarte rat , zijn er nog meer verschillen te ontdekken. Zo zijn ze keutels van ratten vaak groter. Deze zijn tot mm lang en hebben een bruinige kleur.


De vorm komt aardig overeen . Ik ben vanmorgen met de kids bij een vriendin geweest terwijl man het huis goed schoongemaakt heeft en op zoek is gegaan naar keutels. Paar keutels bewaren zodat zij kunnen uitmaken of het om ratten of muizen gaat. Allereerst: het verschil tussen een rat en een muis kun je goed zien. Het verschil tussen ratten en muizen is niet altijd duidelijk.


Lees hier hoe je deze dieren van elkaar kunt onderscheiden. Een actieve rattenplaag kan u herkennen aan zachte en glanzende keutels. Aangezien ratten aanzienlijk groter zijn dan muizen , zijn hun pootafdrukken ook veel groter en gemakkelijk te onderscheiden van die van muizen.


Winters leven bruine ratten vaak in huis, onder vloeren of tussen muren. Zijn de keutels zacht en glanzen dan duidt dit op een actieve rattenplaag. Enorme schade aan voorraden. Gevaar voor het overbrengen van ziektes op mensen en dieren.


Bevuiling van voedselvoorraden. Veel consumenten zien geen verschil tussen muizen en ratten. Wie echter goed kijkt kan een muis wel van een rat onderscheiden.


Het belangrijkste verschil is dat ratten groter zijn dan muizen.

Daarnaast hebben ratten relatief kleine oren die verder achter op de kop staan. De huismuis en bruine rat verschillen veel in uiterlijk. Voor de bestrijding is het belangrijk om de verschillen tussen beide soorten te zien. Wij hebben de verschillen op een rijtje gezet.


Je hebt zo een idee van beide soorten. Edoch verschilt de kwaliteit en kwantiteit behoorlijk. Hoe ouder de rat , des te groter de keutel. Het is bruin en vies en het is.


Daarkun je van allees bij bedenken en de kans is groot dat de bruine rat ook bij de antwoorden zit. Eind november vond Ewoud Bremer bij tuinwerkzaamheden deze bruine rat. Weggestopt tussen de stengels van de klimop. Je hoort geritsel en gebonk. Dit kunnen echter ook muizen zijn.


Uitwerpselen van ratten liggen meestal in groepjes bij elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts