vrijdag 19 oktober 2018

Regels uitbouw buren

Wie gaat bouwen of verbouwen, heeft rekening te houden met de buren. Zo zijn er allerlei regels en omgangsvormen wettelijk vastgelegd voor onder meer erfgrenzen, beplanting en de bouw van. Bij plannen voor een uitbouw , een dakterras of een balkon voorkomt tijdig overleg veel onnodige problemen. Mag je bouwen op of tegen de erfgrens? Je wilt een garage, uitbouw of schuur bouwen op de erfgrens.


In het burenrecht staan allerlei regels over bouwen op erfgrens.

Of nu jij of juist je buurman gaat bouwen, het is belangrijk om je goed in de regels te verdiepen. Onenigheid met buren gaat vooral over bomen, struiken en gebruik van elkaars terrein. Wat zijn de regels mbt het erf en de erfgrens? Het kan zelfs zo zijn dat er een laag hekwerkje meter vanàf de erfgrens op die uitbouw geplaatst wordt ALS die uitbouw breed genoeg is (Zie lokale beleidsregels. Is er dakterrassenbeleid o.i.d.?).


Mijn buren willen gaan uitbouwen , meter en dat mag begrijp ik sinds november jl. Wij gaan over de gehele breedte van ons huis een uitbouw realiseren van meter (achterzijde). We hebben hiervoor geen bouwvergunning nodig.


De bouwplannen hebben wij kenbaar gemaakt bij de buren. Zij zijn het hier absoluut niet mee eens, zij willen geen last hebben van de zijmuur, die naar .

De situatie: onze buren hebben ons medegedeeld dat ze een uitbouw gaan plaatsen, die gedeeltelijk (buitenmuur) op ons terrein komt. Daar hebben ze geen toestemming voor gevraag maar eigenlijk medegedeeld dat ze dat zouden mogen. Omdat dat bij de nieuwbouw van de huizen ook zo geregeld . Raam in muur erfgrens buren willen.


Hebben uw buren plannen voor een aan- of uitbouw van hun huis? En ziet u deze verbouwing niet zitten? Lees dan wat uw rechten zijn.


Nu valt voor beide meningen wel wat te zeggen, een dakgoot bijvoorbeeld mag ook niet boven grond van de buren hangen. Aan de andere kant zou het zo kunnen zijn dat voor een uitbouw begane grond aparte regels gelden, omdat het natuurlijk geen zicht is als de buren ook ooit nog uitbouwen en er . Uiteraard zal de gemeente u bij het verlenen van de bouwvergunning wijzen op de regels in het Burgerlijk Wetboek, afdeling Burenrecht. Rapporteer Toon reacties (1). Als jullie de uitbouw via de aannemer hadden laten doen, dan had die alles geregeld tot op de erfgrens. Onze buren willen de woonkamer aan de tuinkant uitbouwen met meter.


Ik sta voor een voldongen feit want die uitbouw komt er sowieso. Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren precies op de erfgrens? Dan is dit gezamenlijk eigendom.


VROM ERf- en perceelafscheidingen. Waar heb je wel of geen vergunning voor nodig en heb je dan ook te maken met de buren ?

Dit zijn de regels : Wie zich aan de volgende regels houdt, mag zonder vergunning aan de slag met een aan- of uitbouw in de achtertuin. Bouw maximaal één woonlaag op de grond. Als u plannen heeft om aan te bouwen of te verbouwen moet u natuurlijk rekening te houden met de buren. In de wet zijn allerlei regels en richtlijnen wettelijk vastgelegd voor onder meer grenzen van het erf, de beplanting en de bouw van terrassen en balkons. Ontdek in dit artikel hoe het zit met het . Ze willen dit doen door een houten constructie op de scheidingsmuur te plaatsen die volledig steunen zal op deze scheidingsmuur.


Dit omdat de bestaande uitbouw op het gelijkvloers (niet vergund) uit verschillende dakvlakken bestaat. Goedemiddag, mijn buren willen uitbouwen. Dat betekent dat zij een muur willen bouwen op de erfafscheiding. Op die plek staat nu een stevige schutting die mooi begroeid is. Als die schutting weggehaald wordt, betekent dat dat beplanting weg moet.


De lange wortels van de planten zullen het . In hoeverre kunnen buren een dakterras ( gerealiseerd op een uitbouw over de volledige breedte van de woning en vv houten vlonder en stalen balustrade) belemmeren of tegenhouden. Omgevingsvergunning wordt nog aangevraagd bij gemeente. Wat als er wel een vergunning wordt verstrekt . Ik weet niet beter dan dat de regels zijn, dat je er.


Zoals het nu gaat, gaan ze bouwen in onze tuin en moeten wij een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts