donderdag 18 oktober 2018

Fakkel betekenis

Een fakkel is een stok die door middel van vuur licht geeft. De meeste fakkels zijn tegenwoordig een gevulde koker met een pyrotechnische sas. Deze sas bevat meestal metaalpoeders die de kleur heel erg fel maken. Het woord gaat terug op het Latijnse woord facula, een verkleinwoord van fax, fakkel.


Op deze website helpen we je graag met de betekenis van alle Nederlandse woorden. Online spreekwoordenboek met circa 20.

Fakkels werden ooit gemaakt van een houten stok die werd ingesmeerd met dierlijke olie of pek, en dan . Paarsgekleurde woorden zijn afkomstig uit het Dr. Verschuyl Puzzelwoordenboek Het overnemen van de woorden van het MWB puzzelwoordenboek is alléén toegestaan met een licentie. Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken? U krijgt direct en zonder verdere verplichtingen tijdelijk toegang tot de beste taalhulpmiddelen van Van Dale. Fakkel - De omgekeerde (brandende) fakkel was al voor de oudheid symbool van het gedoofde leven en attribuut van de dood.


Een brandende fakkel verwij. Zij moet rond 2geboren zijn en was afkomstig uit het plaatsje Drepanon in de. Rode fakkel (Vrijzinnigheid).

De rode fakkel symboliseert het licht of het vuur van de rede, nodig voor de vervolmaking van de mens. De drie menselijke silhouetten langs weerszijden ervan, staan voor de . LICHT haar licht laat ons toe in vrijheid naar waarheid te zoeken. Niet de kracht om geweld te plegen te vernielen of te doden. Maar wilskracht om te zoeken naar wat goed , waardevol en mooi is.


SCHOONHEID dat betekent mens kunnen zijn bereid te bouwen aan wereld waar . Hier vind u de betekenis , verklaring, definitie en synoniem voor de term Fakkel. Dit is het Complete Synoniemen Woordenboek. De fakkel is het licht dat de mensen helpt te zoeken naar het goede, wijshei kracht en schoonheid. Door naar de waarheid op zoek te gaan en een goed en mooi leven na te streven, kunnen we mee bouwen aan een betere, menselijkere en verdraagzamere wereld.


De mannetjes staan voor verbondenheid en solidariteit. Men zegt ook de slaap des hoofs. Ziet daar van de Fakkel. SLAK is van slaaken, los of slap maken, gelyk ontslaakt. Slaken is mogelyk slappen, dat dan slap of los maken, en ontslaan, betekent.


SLAMPAMPEN is gevormt van slempen. De herhaling verzwaart ;de betekenis , als in lachachen. SLANG ziet in de Fakkel , blad. Wat is de betekenis van de fakkel ?

Hoe kan ik leerkracht niet-confessionele zedenleer worden? Waar vind ik meer informatie over Lentefeesten en Feesten Vrijzinnige Jeugd? De betekenis van fakkel vind je op deze pagina. Er werden verschillende definities van fakkel gevonden in de woordenlijst.


Andere definities, verklaringen, omschrijvingen of synoniemen kan je zelf toevoegen om zo het woordenboek nog completer te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts