maandag 11 februari 2019

Pop vlinder gevonden

Hoe een Vlinder geboren wordt - Duration: 5:29. Nadat de rups zich heeft volgegeten en een aantal keer verveld is, is het tijd om te gaan verpoppen. De meeste rupsen spinnen een cocon van zijde voor zichzelf om hen te beschermen.


Die zijde kan allerlei kleuren hebben, zowel spierwit als grijs als goudgeel of bruin. De pop zit in die cocon. Levenscyclus en metamorfose van vlinders - van eitje tot vlinder.

Wil je de levenscyclus van dichtbij zien? Bestel dan eitjes, rupsen en poppen bij De Vlinderstichting. En zie zelf hoe een vlinder uit de pop. Sommige soorten kunnen gemakkelijk gevonden worden in de tuin, parken of wegbermen. Deze nachtvlinder komt overal in Nederland veel voor.


De vlinder zelf wordt niet zo vaak gemel omdat deze alleen maar midden in de nacht vliegt. Maar ook de poppen van bijvoorbeeld de huismoeder worden regelmatig in de tuin gevonden. Leg hem dan terug waar u hem hebt . Uitwendig lijkt de pop in rust te verkeren terwijl intussen van binnen de larvale organen worden afgebroken en worden omgebouwd tot de organen die het volwassen insect nodig zal hebben.

Er kunnen tot vlinders per hectare worden gevonden , een vrij hoge dichtheid. De mannetjes verdedigen hun territorium door op een klein aantal vaste uitkijkplaatsen te wachten. Het verdedigen begint meestal rond uur, als de omgeving goed is opgewarmd.


Daarbij kiest de vlinder voor zonnige plaatsen tot op . Het ging eerst vooral om de vlinderoverwinteraars, maar de laatste tijd ook veel vlinders die als pop de winter hebben doorgebracht. Je krijgt de kans om te zien hoe de kleine schepsels zich inwikkelen in een cocon of pop , en dan dagen of weken later op magische wijze tevoorschijn komen als een prachtige vlinder of mot. Wat kan nu nog meer lonend zijn dan dat ? Blijf lezen om te leren hoe je goed kunt zorgen voor een rups en het laat veranderen in . Hij lag tussen wat gras tegen de muur aan.


Er zit aan het einde een gemeen puntje aan en het staartje kan bewegen! Ra ra wat is het voor vlinder ! Image een wat duidelijkere foto van internet gevist. Wie weet van welke vlinder deze pop is? Vanavond (december) gevonden tijdens het zoeken naar kleine wintervlinder.


B, 800x5- bekeken keer. Dat geldt overigens voor de meeste nachtvlinderpoppen. Het handigste is dus gewoon om alle nachtvlinderpoppen ( deze zijn over het algemeen zwart en liggen los of in een cocon) mee te nemen en uit te kweken als . Van de rupsen waren een paar geparasiteerd met sluipwespen maar het grootste deel van de rupsen heeft halverwege september het vlinder stadium weten te bereiken en het was een mooi schouwspel de vlinders uit de pop te zien komen.


Dagpauwoog kruipt uit de pop.

Op deze pagina staat de gedaanteverwisseling van de Atalanta ( Vanessa atalanta) centraal, een mooie serie hoe de Atalanta uit de pop komt gekropen. De tweede genoemde Rups veranderde den 18den October in eene Pop , en den 9den Junij daaraan volgende kwam de Vlinder uit. De Exoleta is, voor zoo veel ons bekend is, hier te Lande nog niet gevonden , maar wel de Vetusta, die dan nu het onderwerp dezer Verhandeling, zijnde de laatste van.


Van tijd tot tijd hoopten wij uit deze Pop den Vlinder te zien verschijnen, dan die hoop werd te leur gesteld! Ze beginnen als (1) een eitje, daaruit komt (2) een rups, die zichzelf inspint tot (3) een pop , waaruit dan (4) een volwassen vlinder of imago tevoorschijn komt. Ik mocht de rups mee naar huis nemen en hield hem in een lege confituurpot met wat groen van de wortels waarop ik hem had gevonden.


Ook een aantal vlinders vliegt in het najaar naar het zuiden, zoals de Distelvlinder. Ze kunnen overwinteren als ei, rups, pop en als volwassen vlinder. Als een ontwaakte vlinder in de winter wordt gevonden , moet ze in een onverwarmde schuur worden weggezet.


Tel de vlinders in je tuin en geef het door aan Vlinder mee! Pop van de Wolfsmelk- Vlinder , maar genoegzaam van alle de Poppen der overige Vlinders van dit Gezin, merkelijk verschilt door het dunnere hoofdeinde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts