dinsdag 19 februari 2019

Kruiden kweken in huis

Verse kruiden gebruiken in je gerechten is heerlijk. Helemaal leuk is als die kruiden uit je eigen kruidentuintje komen. Maar niet iedereen heeft plek in zijn tuintje of op het balkon.


Gelukkig kun je ook kruiden kweken binnenshuis. Lees hier hoe je stap-voor-stap je eigen kruiden, zoals basilicum en munt zelf kunt kweken . Starten met een klein kruidentuintje binnenshuis is een leuke introductie tot het kweken van eigen groenten en fruit.

Het telen van kruiden vraagt geen moeilijke kennis of overdreven handigheid. Veel heb je er niet voor nodig en het feit dat u op dit moment deze pagina leest over “starten met kweken van kruiden ” komt . Kruiden kweken binnen in huis doe je zo! Bekijk meer leuke voorbeelden via link in bio. Zelf een verticale kruidentuin . Het kweken van kruiden in een pot is een makkie.


Bieslook, peterselie, kervel en basilicum kweek je gewoon zelf, in de vensterbank. Zo heb je ze altijd vers en lekker bij de hand.

En bovendien: geen bestrijdingsmiddelen of beestjes maar gewoon biologisch in je eigen huis. De potjes met verse kruiden die je . Wie zin heeft in kweken in de winter kan zich uitleven op kruiden. Wat is er lekkerder dan verse kruiden ? Je kunt ze kopen in potten, maar je kunt je ook voorstellen dat je eigen huis een kweekkas is. Je zaait je kruiden , geniet van het opkomen, van het groeien en van het oogsten. Het mooiste is natuurlijk . Een goed alternatief voor een kruidentuin is het kweken van kruiden in potten.


Je kunt de kruiden dan vaak dichter bij huis (of de keuken) houden en hierdoor makkelijker gebruiken op het moment dat je ze nodig hebt, bovendien hou je je schoenen schoon. Tevens kun je de kruiden verplaatsen naar de meest zonnige. Geen tuin, of geen plaats in de tuin? Nooit kruiden in huis als je ze nodig hebt?


Iets ' sappigere' kruiden als kervel, peterselie, munt of bieslook kunnen het stellen met minder zon, maar kruiden redden het niet in volledige schaduw. Zet ze gewoon in je tuin. Als je kruiden wilt kweken in potten werk je wel beter met potcompost in plaats van met tuinaarde. Onze kruiden zijn goed te combineren in bv. Wil je graag zelf je kruiden kweken maar heb je maar een kleine of helemaal geen tuin?


Een binnenkruidentuin moet zowel makkelijk te verzorgen zijn als nuttig.

De kruiden die je kweekt moet je liefst van al in veel gerechten kunnen verwerken. Hier kan je alvast wat ideetjes opdoen. Hier lees je alles over kruiden kweken in tuin of op balkon. Geen plek voor een kruiden moestuin in de tuin of op het balkon?


Ook als u geen moestuin heeft kunt u uw eigen verse keukenkruiden kweken , gewoon in de vensterbank. Als u het helemaal van begin af aan wilt meemaken dan kunt u aan de slag gaan met zaaien, maar u kunt er ook voor kiezen om de plantjes kant en klaar te . Groenten en kruiden kunnen heel gemakkelijk in de vensterbank worden gekweekt. Dit bespaart geld en zorgt voor altijd verse producten. In een redelijk warm huis en in grote potten met voldoende aarde floreren groenten en kruiden niet alleen, ze geven nog een behoorlijke oogst ook. We wilden kweekkits maken waarmee de mensen makkelijk het hele jaar rond hun eigen kruiden en groenten kunnen kweken.


Binnenhuistuinieren moet evengoed lukken in het noorden van Zweden in de winter als in China of Noord- Amerika. Zo willen we iedereen helpen thuis duurzamer en gezonder te leven, zegt . Er is niets leukers dan je eigen kruiden kweken en ze oogsten wanneer je ze nodig hebt ! De smaak van verse kruiden kan je niet overtreffen. Volg onze tips en je zal zien dat het uiteindelijk niet zo ingewikkeld is als het lijkt.


Op een vensterbank, in de keuken, . Wil je kruiden kweken , dan kun je kruiden zaaien of kant-en-klare planten kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts