vrijdag 6 juli 2018

Phlomis russeliana snoeien

De nederlandse naam is Brandkrui familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca.


Er zijn geel en roze bloeiende soorten. Snoei deze daarom in het vroege voorjaar pas weg.

Voorkeur gaat het meest uit naar een beschutte plek, maar is niet noodzakelijk. Uiteindelijk bereikt het Brandkruid een hoogte van circa 1cm. Doch verhouten de planten vrij makkelijk met zachte en vorstgevoelige toppen. Normaal vormen zich uit de basis makkelijk nieuwe jonge scheuten, behalve als de planten té oud zijn geworden.


Door toch jaarlijks te snoeien vormt de plant meer . Winterhardheid Ja, usda zone Wanneer snoeien In het midden of late lente terugsnoeien , . Snoeien : Afknippen in het voorjaar. Standplaats (bodem, vocht ). Verzorging ( snoeien , planttijd etc.).

De niet bloeiende scheuten vormen een dichte deken op de grond. De gele bloemen verschijnen in juni en zijn eveneens in kransen rond de stengel gerangschikt. Er zitten meerdere dichte bloemkransen . Met kleine roze bloemen. Bloeit in juli - augustus.


Phlomis italica, Wintergroen. Een bijzondere kleurencombinatie! Anders dan de naam doet vermoeden, heeft dit brandkruid gelukkig geen irriterende haren. En hoewel geel absoluut niet mijn favoriet is ( meestal paars, roze en blauw), was ik toch meteen verkocht! Het is een bijzonder mooie, sterke en enorm dankbare plant waar je veel plezier van hebt.


Ieder najaar of voorjaar kniehoogte snoeien. Spontaan opgekomen maar . Door regelmatig de lange uitlopers korter te snoeien of een stuk van de bovenkant te halen krijgt ie weer fris groen blad en nieuwe bloemen. Gezien als borderplant in het Zuiderpark in combinatie met grassen vond ik dat stukje border erg mooi ook i. De tweede is in het najaar en die snoei geldt voornamelijk de tegen gevels en muren opgaande klimop die dan te lange ranken heeft gevormd zodat . Behandel hem wel zo, dus terugsnoeien op ± cm.


Het grijze , aromatische blad heeft al voor de bloei . Ecotuinweetjes stelde voor om het verwaarloosde kasteel Minnewater om te vormen tot het Ecohuis Brugge, een kennis- en ontmoetingscentrum over ecologie.

Typ hierboven het (een deel) van het trefwoord om de site te doorzoeken. Na de winter terug snoeien , i. Of je nu een tuinliefhebber bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts